• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.04.2021

15:23

TRANSPARENTNOST: Podneli smo krivičnu prijavu protiv FSS zbog prikrivanja krivičnog dela!

Fudbal

TRANSPARENTNOST: Podneli smo krivičnu prijavu protiv FSS zbog prikrivanja krivičnog dela!

Podeli vest

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentost Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je podneo krivičnu prijavu protiv NN lica u Fudbalskom savezu Srbije, zbog sumnje da je izvršeno krivično delo neprijavljivanja krivičnog dela i učinioca u vezi sa krivičnim delom Pomoć učiniciocu posle izvršenog krivičnog dela, zbog nameštanja utakmice između FK Jagodina i FK Borac iz Čačka.

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta izjavio je da pomno prate postupanje Fudbalskog saveza Srbije u slučaju nameštanja utakmica između FK Jagodina i FK Borac iz Čačka, gde je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije utvrdila da je nameštanja utakmice bilo i shodno tome izrekla je disciplinske mere - novčano kažnjavanje i oduzimanje 6 bodova.

-  Moramo shvatiti da je odredbom člana 208 b. Krivičnog zakonika propisano da ko dogovori ishod sportskog ili drugog takmičenja u nameri da sebi ili drugom pribavi imovinsku korist, kazniće se zatvorom od šest meseci do tri godine i novčanom kaznom, što znači da u ponašanju FK Jagodina i FK Borac iz Čačka stoje elementi ovog krivičnog dela. Sprovodeći hitan disciplinski postupak Fudbalski savez Srbije je utvrdio da je došlo do nameštanja ove utakmice, zbog čega je izrekao disciplinske mere fudbalskim klubovima, potpuno je jasno da su morali biti svesni o tome da se radi o sumnji na izvršenje krivičnog dela dogovaranja ishoda takmičenja i morali su nadležnom tužilaštvu da prijave sve činjenice i okolnosti do kojih su došli - kaže Spasić i dodaje:

- Pošto odgovorni u Fudbalskom savezu Srbije nisu našli za shodno da ispune svoju zakonsku obavezu, stoje elementi izvršenja krivičnog dela Neprijavljivanja krivičnog dela i učinioca u vezi sa krivičnim delom Pomoć učiniciocu posle izvršenog krivičnog dela, jer je Fudbalski savez Srbije u obavezi i prema UEFA i FIFA i prema sportskoj javnosti Srbije da ne podstrekava, već da sprečava nameštanje utakmica i to po svaku cenu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija