• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.04.2021

12:15

EKSPERTI ZA PREOKRETE! Zvezda gubi? Delije, ne paničite! Tada proradi crveno-beli inat!

Fudbal

EKSPERTI ZA PREOKRETE! Zvezda gubi? Delije, ne paničite! Tada proradi crveno-beli inat!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali ekipu Radnika posle preokreta u okviru 32. kola Superlige Srbije (2:1)

To nije prvi put da su crveno-beli uspeli da preokrenu rezultat u prolećnom delu sezone i stignu do pobede.

- Od početka drugog dela sezone izabranici Dejana Stankovića u pet utakmica su bili u situaciji da moraju da preokrenu rezultat kako bi stigli do pobede. Upravo u tim momentima je na površinu izlazio dobro poznati inat prvotimaca našeg kluba koji su u iz svih pet duela izašli kao pobedinici, a poslednji takav izazov bio je protiv ekipe Radnika. Crveno-beli tokom čitave sezone pokazuju da su "gladni“ pobeda, kao i da žele da do kraja prvenstva zabeleže sve trijumfe, što dovoljno govori o karakteristikama ovog tima, koji ima izražen pobednički mentalitet - piše na zvaničnom sajtu Zevzde.

Foto: Starsportphoto

 

Tokom prolećnog dela sezone crveno-beli su preokrenuli rezultat protiv Spartaka, Voždovca, Mladosti, Javora i Radnika. 

Izabranici Dejana Stankovića su na utakmici protiv Spartaka imali gol zaostatka sve do 81. minuta, a onda su na scenu stupili Ivanić i Sanogo koji su se upisali u listu strelaca i doneli našem timu tri boda.

Sledeći test koji su uspešno prošli bio je protiv Voždovca. Postigli su domaćini gol za rano vođstvo, ali je u 30. minutu 27. kola Superlige Srbije El Fardu Ben započeo preokret koji je završen goleadom lidera Superlige, a u listu strelaca upisali su se i Ivanić, Gavrić i Vukanović.

Foto: Starsportphoto

 

Sledeće kolo bila je nova prilika za izabranike Dejana Stankovića da potvrde Zvezdinu moć preokreta. Igralo se 28. kolo nacionalnog prvenstva, a ekipa Mladosti iz Lučana je uspela da stigne do prednosti u 34. minutu, međutim njihova radost zbog vođstva utihnula je pet minuta kasnije, a upravo za to se pobrinuo Nemanja Milunović. Do kraja prvog poluvremena golove su postigli Kanga i Pavkov, a tačku na ovaj duel je stavio Nikolić koji je potvrdio Zvezdinu ubedljivu pobedu u 51. minutu meča.

Četiri dana posle odigranog 164. večitog derbija i pobede izabranici Dejana Stankovića odigrali su utakmicu protiv ekipe Javora, koja je u uvodnim minutima meča stigla do prednosti. Međutim crveno-beli ni u jednom trenutku nisu klonuli duhom i "petardom“ u Ivanjici su stigli do preokreta i potvrde veoma bitne pobede u večitom derbiju. Pobedu Crvenoj zvezdi u tom meču doneli su Katai, koji je dva puta zatresao mrežu Javora, Milunović, Ben i Falko.

Poslednji u nizu fantastičnih preokreta bio je meč protiv Radnika kada su posle početne prednosti Surduličana, Sanogo i Ivanić bili na visini zadatka i doveli svoj tim do još jedne pobede u domaćem prvenstvu ove sezone.

Foto: Starsportphoto

 

Fudbaleri Crvene zvezde i u jesenjem delu sezone su bili na vrhunskom nivou kada je bilo potrebno pokazati karakter, izdržati pritisak i izaći kao pobednik.

Prva utakmica koju su preokrenuli crveno-beli bila je protiv Inđije odigrana 8. novembra. Izabranici Dejana Stankovića poveli su preko Falćinelija, međutim to nije obeshrabrilo igrače Inđije koji su postigli dva gola i preokrenuli rezultat. U tim momentima je proradio zvedaški inat, a Katai i Falćineli su se pobrinuli da crveno-beli slave i na ovom meču.

Sledeći podvig crveno-belih bio je u šesnaestini finala Kupa Srbije, kada su za svega 15 minuta anulirali prednost Zlatibora i postigli četiri gola, a Ivanić, Vukanović, Pankov i Radulović srušili snove ekipe Zlatibora o plasmanu u narednu fazu takmičenja. Igrala se osmina finala Kupa Srbije, a izabranici Dejana Stankovića su bili na još jednom ozbiljnom ispitu. Ovog puta fudbaleri Rada su uspeli da postignu vodeći gol, ali su se igrači Zvezde brzo vratili na pravi put i golovima Spiridonovića i Krstovića plasirali u četvrtfinale Kupa Srbije.

Foto: Starsportphoto

 

Crveno-bele već u sredu očekuje sledeći izazov, a kao i u 32. kolu Superlige protivnik u polufinalu Kupa Srbije biće ekipa Radnika. Nadaju se navijači da će doći lakše do pobede nego u subotu, ali sigurno neće birnuti ni ako protivnik prvi povede, postali su crveno-beli eksperti za preokdete. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane
Politika

Hovenijer o sastanku u Briselu: Očekujemo rešenje koje će biti zadovoljavajuće za obe strane

Ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer izrazio je očekivanje da će delegacije (tzv.) Kosova i Srbije na današnjem sastanku u Briselu pronaći rešenje za pitanje dinara koje je zadovoljavajuće za obe strane dodajući da Amerika ceni poruke koje šalje zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi u vezi spremnosti da se ponude kompromisna rešenja, prenosi Gazeta ekspres.

18.04.2024

13:52

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija