• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2021

18:53 >> 19:00

ĐOKOVIĆ DAO SUD O SUPERLIGI! Nisam za to! Ne zvuči dobro!

Tenis

ĐOKOVIĆ DAO SUD O SUPERLIGI! Nisam za to! Ne zvuči dobro!

Podeli vest

Najbogatiji klubovi Starog kontinenta ne pomišljaju da odstupe od ovog takmičenja! Superliga već sada trpi kritike, pretnje i zabrane! Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, slaže se sa većim delom javnosti

Prvi reket sveta, Novak Đoković nije pomno ispratio  šta se dešava u svetu fudbala, ali je podelio sa javnošću svoj stav.

To je svetska tema dana i neverovatna je reakcija javnosti!

Foto: Starsportphoto

 

Strasti se ne smiruju, a Novak je istakao da se ne slaže sa idejom "lige za bogate". 

- Sve ide ka tome kada se uzme poslednjih 20-30 godina, ko ima pare, ko kupi igrače napravi super tim, suzi se konkurencija, onemogućava se mnogim timovima da se takmiče na najvišem na nivou sa najvećim klubovima, a to bi puno značilo, pogotovo klubovima sa naših prostora. Ne zvuči dobro, nisam za to! Volim da se suprotno uradi, da se otvori mogućnost da više manjih klubova mogu sa najboljima da se takmiče, to daje draž sportu, to je šarm koji privlači - rekao je Đoković i dodao: 

Ne znam tačno o čemu se radi. Moram da vidim. Potencijalno, da mi u tenisu igramo iz nedelje u nedelju bi bilo zanimljivo za publiku, ali ne znam koliko bi bilo za nas. Teniska publika želi svake nedelje najkvalitetnije mečeve. Ja sam otvoren za inovacije u tenisu. ovo je jedan od najpopularnijih sportova u svetu, ali poznato je da smo bili i najkonzervativniji sa promenama. Počeli smo, imali smo "Nekst Gen" finale, određene promene u pravilima, ali očigledno, ne kažem da treba imati baš sve novo. Ipak, osećam da bismo mogli da napravimo određene promene za dobro sporta -rekao je Novak na prvu loptu.

Foto: Starsportphoto

 

Kada mu je pojašnjeno o čemu se radi, Novak je već drugačije reagovao.

- Je li to znači da više nema Lige šampiona? Da ne može niko osim tih 20 da se takmiči. Dobro, to je kada se sve uzme u obzir, putanja fudbala u poslednjih 20 godina, sve ide ka tome!

On je napravio paralelu sa tenisom.

- Ja mogu da napravim paralelu sa klupskim tenisom. Kad je u pitanju klupski tenis, mi nikad nismo imali akademije pre ove Jankove. Ja pravim sada svoj format akademije, Janko i ja smo svesni da je to nešto što je sistemski jako bitno za razvoj u Srbiji i regionu. S obzirom da je to nešto novo, jasno je i da mentalitet ovde mora da se promeni. Većina trenera vide jedni druge kao konkureciju, a u akademiji pomažete jedni drugima, pokušavate da oformite zajednički nekog igrača. Mi smo ranije imali jake klubove.. Zašto smo Ana, Jelena, Janko, Ja, Viktor i ostali napravili dobre rezultate? Imali smo jake klubove, Zvezdu, Partizan, Vojvodinu, Niš, imali su svi jaku konkurenciju. Imao si jednako kvalitetne igrače svoje ili malo starije generacije sa kojim si mogao da igraš na život ili smrt. To te je jako pripremalo. Toga danas nema, klupski tenis u Srbiji je umro, ali treba ga oživeti, ali to ne možemo ne samo Janko i ja, moramo da vidimo kako ćemo sa savezom sve adresirati - dodao je Đoković.

On je otkrio još jedan  podatak.

- Pre 12-13 godina prosek godina tenisera koji su ostavljali tenis ovde je bio 14 ili 15 godina, danas 11. Nekad bilo 7-8.000 prijavljenih takmičara u TSS, sada ispod 2.500. To pokazuje da da tenis ne ide u dobrom pravcu uprkos razultatima koje imamo. Gledaju se pare, kako će ići sve komercijalno, i onda koga briga za sistrem...Ja ću se truditi dok sam aktivan da to ispravim,, jer moramo vratiti klupski tenis, moramo da ostvarimo jake teniske centre koji će podržavati porodice i decu, da ne mora neko iz Niša, Kragujevca, Kraljeva da dođe u Beograd da bi uspeo. To ne sme tako da bude. Ako hoćemo tradciju moramo da razmišljamo suprotno od ovog što se dešava u fudbalu -zaključio je prvi reket sveta!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija