• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2021

10:58

NE STIŠAVA SE BURA! Italijani traže kazne za Milan, Juventus i Inter!

Fudbal

NE STIŠAVA SE BURA! Italijani traže kazne za Milan, Juventus i Inter!

Podeli vest

Ne stišava se bura koju su podigli najbogatiji klubovi u Evropi

Njih 12 osnovalo je Superligu Evrope, ali nije dugo potrajala, samo 48 sati, pošto su se povukli nakon pritiska javnosti, navijača i UEFA.

Nastao je pravi cirkus, na kraju su se klubovi pokajali, ali neće sve proći kao da se ništa nije desilo. Članovi Serije A traže kazne za Juventus, Milan i Inter.

Foto: Reuters

 

Jedanaest klubova, Roma, Torino, Bolonja, Parma, Đenova, Kaljari, Sampdorija, Sasuolo, Specija, Benevento i Krotone, potpisali su pismo u kojem traže hitan sastanak. Juventusu, Interu i Milanu se takođe zamera i što još nisu formalno i zvanično istupili iz projekta Superlige. 

Isti klubovi ujedno su i deo fronta koji se zalaže za priliv novca u Seriju A kroz projekt koji je osmislio Dal Pino i koji bi doneo 1.700.000.000 evra italijanskim klubovima. Projekat za koji je Skupština u početku glasala jednoglasno, a koji je potom izgubio podršku Juventusa i Intera predviđao je da fondovi upravljaju TV pravima Serije A. Klauzula preliminarnog sporazuma bila je da se klubovi obavežu da u narednih deset godina neće podržati nova takmičenja poput Superlige, jer bi prvenstvo posledično izgubilo privlačnost.

Foto: reuters

 

Za razliku od 11 pomenutih klubova koji traže sankcije za Juventus, Inter i Milan, nisu ih podržali Napoli, Lacio, Fiorentina, Atalanta, Udineze i Verona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija