• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.04.2021

15:00

BERLUSKONI JE MAŠTAO O SUPERLIGI 1988! Jednu stvar nije mogao da zamisli!

Fudbal

BERLUSKONI JE MAŠTAO O SUPERLIGI 1988! Jednu stvar nije mogao da zamisli!

Podeli vest

Trofejni italijanski trener Fabio Kapelo otkrio je da je bivši vlasnik Milana Silvio Berluskoni bio prvi koji je razmišljao o osnivanju Superlige

Tada prvi čovek Milana Silvio Berluskoni maštao je o ligi najbogatijih još pre 30 godina. 

- Berluskoni je o tome razmišljao još 1988. godine. Nije mogao da zamisli da njegov klub bude eliminisan nakon samo jedne utakmice. Tada je govorio da na "San Siru" želi da gleda samo najbolje klubove i drugačiji fudbal - izjavio je Kapelo za talijanski Skaj Sport. 

Foto: Reuters

Fabio Kapelo

Dok je Berluskoni bio vlasnik, Milan je pet puta bio prvak Evrope, dok je sada vlasik drugoligaša Monce.

Podsećanja radi, nedavno je 12 najbogatijih klubova u Evropi osnovalo Superligu, koja je pukla za 48 sati prod priskom UEFA, FIFA i navijača.

Prvo je Superligu napustilo šest klubova iz Premijer lige: Mančester siti, Čelsi, Mančester junajted, Liverpul, Arsenal i Totenhem, a potom i Atletiko Madrid, Inter i Milan, pa su ostala samo tri kluba - Real Madrid, Barselona i torinski Juventus. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija