• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.04.2021

21:53

NAVIJAČI JASNI! Teraju VLASNIKE kluba! Javio se potencijalni KUPAC Arsenala!

Fudbal

NAVIJAČI JASNI! Teraju VLASNIKE kluba! Javio se potencijalni KUPAC Arsenala!

Podeli vest

Osnivač i izvršni direktor jedne muzičke platforme, Švedjanin Daniel Ek rekao je danas da je vrlo ozbiljan u nameri da preuzme vlasništvo nad fudbalskim klubom Arsenal

- Vrlo sam ozbiljan. Prikupio sam sredstva za ovo. Želim da sadašnjim vlasnicima kluba predstavim zanimljivu ponudu i nadam se da će me saslušati - rekao je Ek u intervjuu američkoj televiziji Si-En-Bi-Si (CNBC).

Vlasnici Arsenala Sten i Džoš Kronke juče su saopštili da su "100 odsto posvećeni klubu" i da ga neće prodati.

- Nismo dobili nijednu ponudu i nećemo se time baviti - saopštili su vlasnici kluba.

Ek je rekao da nije očekivao da će se sve desiti odmah, osvrćući se na izjavu vlasnika Arsenala da ne nameravaju da prodaju bilo kakav udeo. 

- Pripremio sam se za ideju da to može da bude dug put - rekao je EK. 

Arsenal se trenutno deseti na tabeli Premijer lige, a sezonu bi mogao da završi na najlošijoj poziciji još od sezone 1994/95. kada bio na 12. mestu.

Foto: Tanjug

Londonski tim je 13 puta bio šampion Engleske, a poslednju titulu osvojio je 2004. godine. Do kraja ove sezone igraće u polufinalu Lige Evropa protiv španskog Viljareala. Osvajanjem titule u Ligi Evropa Arsenal bi za sledeću sezonu osigurao nastup u Ligi šampiona.

Lošim sportskim rezultatima kluba pridružila se i kontroverzna ideja o pokretanju Superlige Evrope. Arsenal je bio jedan od 12 osnivača Superlige, zajedno sa još pet engleskih klubova - Mančester junajtedom, Mančester sitijem, Liverpulom, Čelsijem i Totenhemom.

Svih šest engleskih timova povuklo se iz lige prošle nedelje, samo dva dana nakon što je ona zvanično predstavljena.

Više od 1.000 navijača Arsenala protestovalo je u petak ispred stadiona "Emirejts" pre meča Premijer lige protiv Evertona, pozivajući vlasnike da odu iz kluba.

Foto: Tanjug

- Moj fokus je na navijačima i pokušaju da vratim ovaj klub na put stare slave. Ja sam pre svega navijač i želim da ovaj klub napreduje - zaključio je Ek.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija