• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.05.2021

17:27

AJNTRAHT PUCAO SEBI U NOGE! Kostić i Jović ostali bez LIGE ŠAMPIONA!  /VIDEO/

Fudbal

AJNTRAHT PUCAO SEBI U NOGE! Kostić i Jović ostali bez LIGE ŠAMPIONA! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Ajntrahta poraženi su u 33. kolu Bundeslige od Šalkea sa 4:3 (1:1)

Trebalo bi u fudbalski žargon da se ubaci "tipično ajntrahtovski" za slučajeve kada tim ima sve u svojim rukama, a onda serijom blamantnih rezultata prospe sve bodove prednosti i ostale bez Lige šampiona! 

Foto: Tanjug/AP

Drugi put u modernoj istoriji kluba Ajntraht je delovao kao ozbiljan kandidat možda čak i za titulu, o Ligi šampiona se uvekiko pričalo u gradu na Majni, ali je sve palo u vodu nakon tri kola bez trijumfa, te Borusija iz Dortmunda pobedom nad Majncom može da overi plasman u elitno klupsko takmičenje.

Ajntraht je imao zicer u Gelzenkirhenu, putovali su na noge "fenjerašu" i već prežaljenom Šalkeu, ali su Rudari uz pomoć čuda uspeli da slave protiv čete Adija Hitera sa 4:3 (1:1) i tako skroje sudbinu u gornjem delu tabele. 

Filip Kostić odigrao je ceo meč u poraženoj ekipi, dok je Luka Jović ušao tek u 66. ali nije uspeo da pomogne timu da izbore poraz. Čelnike Ajntrahta mogu da raduju nova dva gola Andrea Silve koji je velika želja Real Madrida za predstojeći prelazni rok. 

Berlinska Herta je na Olimpijskom stadionu odigrala bez golova protiv Kelna u utakmici koja je mogla da im osigura opstanak u eliti. 

Foto: Tanjug

Stara dama nije odigrala na prepoznatljivom nivou, Pal Dardai je pokušao Radonjića da pomeri više ka sredini što mu je oduzelo hitrinu i probojnost, te su Jarčevi na kraju preživeli gostovanje u prestonici. 

Novi-stari šampion Bajern Minhen je remizirao na gostovanju Frajburgu 2:2 (1:1). Po tradiciji Bavarcima je bilo teško na Švarcvald stadionu, ali je četa Hansija Flika na kraju uspela da izvuče makar bod.

Foto: reuters

Ponovo je strelac bio Robert Levandovski koji je u 26. minutu postigao svoj 40. gol u sezoni, u 53. minutu strelac je bio Leroj Sane, dok su golove za Frajburg postizali Gulde u 29. i Gunter u 81. 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bundesliga, 33. kolo:

Subota:
Arminija - Hofenhajm 1:1 (1:1)
Voglsamer 23 - Kramarić 5

Augzburg - Verder Bremen 2:0 (0:0)
Kedira 57, Kaliđuri 89p

Bajer Leverkuzen - Union Berlin 1:1 (1:0)
Virc 27 - Pohjonplao 73

Borusija Menhengladbah - Štutgart 1:2 (1:0)
Štindl 45 - Endo 72, Kalajdžić

Frajburg - Bajern Minhen 2:2 (1:1)
Gulde 29, Gunter 81 - Levandovski 26, Sane 53

Herta - Keln 0:0

Šalke - Ajntraht Frankfurt 4:3 (1:1)
Huntelar 15, Idrizi 52, Flik 60, Hopi 64 - Silva 29, 72, Ndika 51

Nedelja: 
Majnc - Borusija Dortmund 18:00

RB Lajpcig - Volfsburg 20:30


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija