• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M.Z.

02.06.2021

07:22

OSVAJAČ LIGE ŠAMPIONA NIJE ŠTEDEO NA IGRAČIMA U 21. VEKU! Čelsi dve evropske titule platio 2,27 milijarde evra

Fudbal

OSVAJAČ LIGE ŠAMPIONA NIJE ŠTEDEO NA IGRAČIMA U 21. VEKU! Čelsi dve evropske titule platio 2,27 milijarde evra

Podeli vest

Evropske titule koštale su Čelsi čak 2,27 milijardi evra! Londonski tim je u subotu veče ponovio uspeh iz 2012. godine, po drugi put u klupskoj istoriji osvojio je Ligu šampiona, i to pobedom nad Mančester sitijem (1:0), pa su mu se tako isplatila ogromna ulaganja u 21. veku!

Tačno 2.272.280.000 evra izdvojili su na "Stamford bridžu" za kupovinu igrača, računajući period od 2001. I po tome su "plavci" neprikosnoveni u odnosu na sve svetske klubove. Manje od njih potrošili su čak i "građani" (2.126.430.000 evra), koje je 2008. kupio šeik Mensur bin Zajed.

Preporod sa Romanom

Naravno, Čelsijeva potrošnja znatno se povećala otkako je 2003. vlasnik postao ruski milijarder Roman Abramovič (54). Čuveni tajkun je na pojačanja izdvojio neverovatnih 2.222.580.000 evra, pa je zato londonski tim samo u poslednje dve decenije osvojio čak 19 trofeja. Među njima su i dva "ušata" pehara, ali i dva trofeja Lige Evrope i pet titula u Premijer ligi.

Sudeći prema rečima menadžera Tomasa Tuhela (47), engleska ekipa nema nameru tu da se zaustavi.

- Imamo mnogo mladih igrača koji su napravili fantastičan rezultat. Biće ogroman izazov ostati na tom putu. Sad bi trebalo da se podignemo na još viši nivo, da svi zajedno rastemo. Želimo da napadnemo Premijer ligu i zato moramo da se pojačamo. Svi će nas sada gledati drugim očima, kao šampione Evrope. Postavili smo velike ciljeve i uradićemo sve da ih ispunimo - naglasio je Nemac.

Foto: Tanjug/AP

 

 

TROFEJI U 21. VEKU


2 Lige šampiona
2 Lige Evrope
5 Premijer liga
5 FA kupova
3 Liga kupa
2 Komjuniti šilda
UKUPNO: 19

Računajući period između dve titule prvaka Evrope, Čelsi je u igrački kadar za devet godina uložio 1,368 milijardi evra. U poslednjem prelaznom roku na "Stamford bridž" su stigle novajlije u vrednosti od 247,2 miliona evra. To su Kai Haverc (Bajer Leverkuzen), Timo Verner (Lajpcig), Ben Čilvel (Lester), Hakim Zijeh (Ajaks) i golman Eduard Mendi (Ren).

Iskusni defanzivac Tijago Silva je iz Pariz Sen Žermena došao kao slobodan igrač i ostvario ono što mu je prošle sezone izmaklo sa "svecima" u finalu protiv Bajerna.

- Neverovatan je osećaj, najvažniji u mojoj karijeri. Namučili smo se, ali uradili smo posao kako treba i nagrađeni smo za to. Ovo je poseban trenutak za mene, pogotovo posle onoga što sam prošao u PSŽ. Svaki put kada smo ostajali bez trofeja bio sam među krivcima, sada sam konačno uzeo ono o čemu sam maštao - poručio je Brazilac.

Biće burno leto

Sudeći po najavama sa Ostrva, sledi još jedan interesantan prelazni rok u Londonu. Britanski mediji tvrde da je Tuhel od gazde Abramoviča tražio da mu ovog leta dovede makar jednog vrhunskog centarfora. Na listi želja su Romelu Lukaku (28) iz Intera, Robert Levandovski (32) iz Bajerna i Hari Kejn (27) iz Totenhema.

Foto: Tanjug/AP

 



Trenutno je najskuplji igrač "plavaca" mladi vezista Mejson Maunt (22), koji je procenjen na 75 miliona evra.

- Ponikao sam u ovom klubu i znam koliko su svi živeli za ovaj trofej. U ovom trenutku smo najbolji tim na svetu i niko nam to ne može oduzeti - poručio je Maunt.
 

Azar želi da se vrati u London

Belgijski fudbaler Eden Azar (30) mogao bi da se vrati u Čelsi po završetku Evropskog prvenstva, tvrde španski mediji. Nekada najbolji igrač Premijer lige nije opravdao velika očekivanja u Realu, koji ga je u julu 2019. kupio za 115 miliona evra. Iako sjajni vezista ima ugovor sa Madriđanima do leta 2024. godine, on želi ponovo da obuče dres "plavaca", za koje je tokom sedam sezona odigrao 352 utakmice, dao 110 golova i osvojio šest trofeja.

Foto: informer

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!
Društvo

Skandal u školi u Tutinu! Nastavnik trdi da ga napao kolega: Psovao mu majku i pretio!

"Pomoćnik direktora me je prvo snažno udario ramenom u grudni koš, da bi me kasnije ponovo napao, uhvatio me za revere i gurnuo na vrata tom silinom da ih je otvorio", priča Denis Šabanović, nastavnik srpskog i bosanskog jezika u srednjoj Tehničkoj školi u Tutinu koji je nastavnika i pomoćnika direktora Imera Ademovića optužio da ga je, prvo verbalno, a onda fizički napao posle redovne sednice Nastavničkog veća.

18.04.2024

17:47

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija