• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.06.2021

13:08

JUGOSLAVIJA DRŽI NEGATIVNI REKORD! Najubedljiviji poraz na Evropskom prvenstvu doživeli naši fudbaleri!

AP/Photo

Fudbal

JUGOSLAVIJA DRŽI NEGATIVNI REKORD! Najubedljiviji poraz na Evropskom prvenstvu doživeli naši fudbaleri!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Jugoslavije ispisala je istoriju Evropskog prvenstva

Do sada su na Evropskom fudbalskom prvenstvu učestovale 32 reprezentacije, a najubedljiviju pobedu upisala je Holandija protiv Jugoslavije 2000. godine.

Holandija je tada u četvrfinalu Evropskog prvenstva, u Roterdamu, slavila protiv Jugoslavije sa ubedljivih 6:1. Tri  gola za Holandiju postigao je Patrik Klajvert, u 24, 38. i 54. minutu, dva puta se u strelce upisao Mark Overmars, u 78. i 90. minutu, dok je Dejan Govedarica pogodio sopstvenu mrežu u 51. minutu.

Jedini gol za Jugoslaviju postigao je Savo Milošević u 90. minutu.

Foto: Starsportphoto

Savo Milošević

Pored ove ubedljive pobede Holanđana, još tri puta je bilo 5:0 na šampionatima Evrope. Danska je sa 5:0 pobedila Jugoslaviju na Evropskom prvenstvu 1984. godine, u grupnoj fazi, a istog dana istim rezultatom je Francuska slavila protiv Belgije. Ubedljivu pobedu od 5:0 upisala je i Švedska protiv Bugarske u grupnoj fazi EP 2004. godine.

Najubedljiviju pobedu u finalima upisala je Španija kada je 2012. godine slavila protiv Italije sa 4:0. Golove za Španiju tada su postigli David Silva, Đordi Alba, Fernando Tores i Huan Mata.

Najviše golova na jednoj utakmici postignuto je na EP 1960. godine kada je Francuska pobedila Jugoslaviju sa 5:4.

Rezultat 3:3 je bio remi sa najviše golova na dosadašnjim šampionatima Evrope, a to se dogodilo tri puta. Prvi put na meču Rusije i Češke 1996, potom na utakmici Jugoslavije i Slovenije 2000. i na kraju u duelu Mađarske i Portugalije 2016. godine.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija