• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.06.2021

16:42

NIKO NAS NIJE KRAO, SAMI SMO KRIVI ŠTO NE IGRAMO NA EURU! Piksi OŠTRO o lošim rezultatima SRBIJE!

Fudbal

NIKO NAS NIJE KRAO, SAMI SMO KRIVI ŠTO NE IGRAMO NA EURU! Piksi OŠTRO o lošim rezultatima SRBIJE!

Podeli vest

Nažalost reprezentacija Srbije neće učestvovati na Evropskom prvenstvu ni posle 20 godina

Orlovi nisu iskoristili dve šanse da se plasiraju na EURO nakon čega je došlo do velikih promena u reprezentaciji, a na klupu nacionalnog tima seo je Dragan Stojković Piksi koji je uneo novu energiju!

- Zaista dug period, nisam tada mogao ni da zamislim da ćemo čekati više od 20 godina na novo učešće. Ali eto, moramo i tu činjenicu da prihvatimo kao istinu. Zašto, kako… bilo je tu dosta problema, ako bi se dublje analiziralo, možda bi se i došlo do nekog odgovora. Ali jednostavno rečeno, nismo bili dobri. Da budemo precizni i jasni. Ili nismo bili dovoljno dobri da budemo deo velikog događaja. Niti nas je neko pokrao, niti nas je neko vukao nazad, mi smo se pitali i odlučivali o svojoj sudbini. Pa i ove poslednje kvalifikacije, dve ekipe iz grupe su imale direktan plasman i nismo uspeli da budemo ni među dve. Ko nam je kriv, Ukrajina? Ne. Portugal? Sami smo krivi, nismo bili dovoljno dobri. Moramo to da ispravljamo, moramo da budemo fokusirani da kvalitetom, znanjem i idejama dođemo do cilja - rekao je selektor Stojković za sajt Fudbalskog saveza Srbije. 

Foto: printscreen

Dragan Stojković Piksi branio je boje Olimpika iz Marseja, a sada živi na relaciji Beograd - Pariz što je ukazatelj da će navijati za Francuze na Evropskom prvenstvu. 

- Francuska je moja adresa, da se tako izrazim. Tamo živim sa porodicom, sada sam između Pariza i Beograda i naravno da sa posebnom pažnjom pratim nastupe njihove reprezentacije. Imaju zaista impresivan tim, na svakoj poziciji je strahovito velika konkurencija i Didijeu nije nimalo lako da izabere najboljih 11. Titula svetskog šampiona u startu ih svrstava u grupu favorita, ako ne kandidata broj jedan, onda sigurna među prva tri. Smatram da imaju potencijal da ponove uspeh iz Rusije, iako je u fudbalu to jako teško. U svakom slučaju, biće im ogroman izazov da dupliraju titule i potvrde dominaciju i na kontinentalnom nivou - istakao je Piksi. 

Iako se od Nemaca ne očekuje mnogo na ovom turniru, selektor Srbije je uveren da će Panceri ponovo biti na nivou.

Foto: Starsportphoto

- Na Nemce uvek mora ozbiljno da se računa. Bez obzira što igraju nešto slabije u poslednje vreme. Čitam po medijima da ni oni sami nisu zadovoljni trenutnom formom, ali poznavajući njihov mentalitet, ne sumnjam da će mečeve na Evropskom prvenstvu dočekati maksimalno spremni. Oni po tradiciji ta turnirska takmičenja počnu i završe onako kako žele. Mentalno, fizički, kako god , Belgija bi takođe mogla da bude interesantna, ima ekipu koja može da iznenadi i da dogura daleko. Njihov kvalitet nikada nije bio sporan. E sad, vidim da imaju problema sa ključnim igračima, koliko je to tačno i koliko će se odraziti na tim, videćemo. Ali deluju ozbiljno i ekipa su koja svakog može da pobedi. Italija je odlično startovala, znaju da igraju na rezultat i to bi moglo da im bude od velike koristi u nastavku prvenstva.

Ističe za kraj selektor Orlova da će u regionu Makedonci imati najviše simpatija, posebno sa njegove strane. 

- Ako možemo da navijamo, svakako će Makedonija biti ekipa koja će imati najviše simpatija sa naše strane. Bar sa moje. Goran Pandev i družina napravili su stvarno ogroman podvig i mnogo je lepo videti naše komšije na najvećoj smotri evropskog fudbala. Sama činjenica da će biti među 24 najbolje reprezentacije je veliki uspeh, ali mogu da naprave još neko iznenađenje. Nisam tako sklon verovanju da će biti lak zalogaj za ostale reprezentacije. Imaju grupu po meri, sve tri reprezentacije (Austrija, Holandija i Ukrajina) mogle bi da imaju dosta problema sa Makedonijom. I imaće sigurno dosta problema. Ko god ih bude olako shvatio, mislim da će napraviti veliku grešku - podvukao je on. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija