• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2021

09:15

FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE PRONAŠAO KONAČNO REŠENJE! Filipović predsednik Sudijske komisije, Mažić samo savetnik!

Starsportphoto

Fudbal

FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE PRONAŠAO KONAČNO REŠENJE! Filipović predsednik Sudijske komisije, Mažić samo savetnik!

Podeli vest

Bivši fudbalski sudija Dejan Filipović biće predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije, pošto će na funkciji naslediti Milana Karadžića, saznaje Informer.

On će biti izabran već danas na sednici Odbora za hitna pitanja.

Prethodno je za čelnu sudijsku poziciju bio planiran bivši arbitar Milorad Mažić, ali njemu je više odgovaralo da sa Kipra, gde trenutno živi i radi, obavlja funkciju savetnika.

Prema rečima našeg izvora, nekoliko imena je bilo u opticaju, ali Filipović uživa najveće poverenje čelnika FSS.

Foto: starsport

Milorad Mažić



- Ideja je bila da predsednik Sudijske komisije bude Milorad Mažić, ali do dogovora nije došlo. Nisu mu se dopali neki uslovi rada, tako da nije prihvatio funkciju. Najviše na šta je pristao jeste da bude savetnik ili supervizor, a da nastavi da radi na Kipru, gde se nalazi poslednjih godinu dana. Čast da vodi Sudijsku komisiju imaće Dejan Filipović. Predlagali su pojedinci i Dušana Mrakića i Dejana Nedića, ali biće Filipović - objasnio je naš izvor.

Na sednici Odbora za hitna pitanja biće reči i o tome koliko klubova bi trebalo da bude u Superligi naredne sezone, a prema našim saznanjima, biće ih 14.

- U poslednjoj sezoni bilo je 20 učesnika u Superligi, što se ispostavilo kao previše. U sezoni 2021/22. biće ih 16. Međutim, za sezonu 2022/23. plan je da ih bude 14. To znači da u sezoni pred nama četiri kluba neće obezbediti opstanak, dok će dva iz Prve lige Srbije preći u viši rang - zaključio je naš izvor. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija