• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SportFem.rs

16.06.2021

09:53

ĆERKE MILOŠA NINKOVIĆA TRENIRAJU FUDBAL! Možda jednog dana zaigraju za reprezentaciju Srbije ili Zvezdu!

Fudbal

ĆERKE MILOŠA NINKOVIĆA TRENIRAJU FUDBAL! Možda jednog dana zaigraju za reprezentaciju Srbije ili Zvezdu!

Podeli vest

Fudbaler australijskog Sidneja i nekadašnji reprezentativac Srbije Miloš Ninković, ponosan je što njegove ćerkice treniraju fudbal i voleo bi da jednog dana obuku dres reprezentacije

Starija Angelina (9), kako sam Miloš kaže, više je posvećena treninzima i zaluđena fudbalom, dok mlađa Dorotea (7) prati sestru i slavnog oca.

Nekadašnji reprezentativac Srbije i fudbaler Crvene zvezde kaže da nije nagovarao ćerkice da krenu na fudbal, već su same izrazile želju.

- Imam utisak da Angelina trenira zato što stvarno voli. Kao mlađu smo je vodili na tenis, gimnastiku, ali je sama jednog dana rekla da želi isključivo fudbal i poštovali smo njenu želju. Mlađa, čini mi se, više želi mene da impresionira, pa zato trenira - kazao je Ninković za SportFem.

Neizbežno je da u kući gde je toliko fudbalera i fudbalerki glavna tema bude – fudbal!

- Angelina voli da gleda utakmice, stalno nešto zapitkuje. Doduše, ne može da izdrži da gleda baš ceo meč kao ja, nema toliku koncentraciju, ali prati i video snimke na Jutjubu. Pitala me je pre neki dan ko je najbolji fudbaler na svetu? Odgovorio sam joj da je po mom mišljenju to Mesi i onda je gledala neke klipove o njemu. Raspravljala se s dečacima u školi. Neki od njih više vole Ronalda, a onda im odgovori:“Ali moj tata kaže da je Mesi najbolji - opisuje Miloš.

Foto: Starsportphoto

Miloš Ninković


Neke od srpskih reprezentativki, poput Milice Mijatović, igrale su u Australiji i prenele nam utiske da se radi o veoma ozbiljnoj organizaciji. Ninković samo potvrđuje.

- Fudbal je ovde baš široko rasprostranjen i tek se razvija. Australija je dobila organizaciju narednog Svetskog prvenstva u fudbalu, tako da se očekuje u narednim periodu da se još više novca uloži i da se još bolje promoviše ženski fudbal, mada je već sad na veoma visokom nivou. Ne mogu sad da tvrdim i nemojte da me držite za reč, ali prilično sam siguran da sam skoro video podatak da je identičan broj dečaka i devojčica koji treniraju fudbal.

Ninković kaže da se ozbiljno i pažljivo radi s mlađim kategorijama.

- Liga seniorki je ista kao muška, brojala je 11 klubova, mada moguće da je ove sezone malo više ekipa. Igra se pet meseci u godini, a gotovo svi veliki klubovi koji imaju mušku ekipu imaju takođe i žensku selekciju. Moj Sidnej trenutno ne, ali mislim da će već od naredne sezone imati ženski tim. Tako da moje ćerkice sad treniraju u jednom lokalnom klubu, u kraju u kojem žvimo, ali imaju treninge dva puta dnevno, svakog vikenda utakmice, jednom kod kuće, jednom na strani… Zaista je sve lepo organizovano.

Srbija, međutim, tek polako počinje da se "otvara“ ka ženskom fudbalu, jer se "najvažnija sporedna stvar na svetu“ i dalje kod nas smatra zabavom samo za muškarce. Ninković priznaje da mu je odlazak u Australiju otvorio oči.

Foto: printscreen

 

- Iskren da budem, dok sam živeo u Srbiji razmišljao sam na isti način. Takođe sam smatrao da je fudbal za muškarce, za dečake i nije mi padalo na pamet da bi moje devojčice mogle da se bave istim sportom kao ja. Australija mi je otvorila oči, tek sam dolaskom ovde shvatio koliko nisam bio u pravu i koliko je to pogrešan način razmišljanja. Deca treba da rade ono što vole, pogotovo ako žele da se bave sportom, mi kao roditelji moramo da ih podržimo u tome maksimalno. Apelujem na ljude u Srbiji da otvore oči i um, da dobro razmisle i da podrže ćerkice i devojčice koje žele da se bave fudbalom.

Miloš ne želi da svojim naslednicama nameće bilo kakvo breme, misli ipak da bi Angelina mogla da ostane u fudbalu i voleo bi da jednog dana obuku dres reprezentacije, isti onaj koji je on nosio na Svetskom prvenstvu u Africi 2010.

- Naravno da bih voleo da igra za reprezentaciju ili Zvezdu. Ne znam još šta ćemo da radimo kad završim karijeru, da li ćemo da se vratimo da živimo u Srbiju ili ćemo ostati ovde, jer smo dobili australijske papire. Tako da bi Angelina mogla da bira između dve reprezentacije. Šalu na stranu, ovde su zaista fantastični uslovi, nisam siguran da će u Srbiji biti takvi u neko dogledno vreme.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija