• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.06.2021

15:26

SELEKTOR HRVATA GRMI! Ovo nije Hrvatska KAKVU SAM HTEO!

Tanjug

Fudbal

SELEKTOR HRVATA GRMI! Ovo nije Hrvatska KAKVU SAM HTEO!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da ovo nije Hrvatska kakvu je zamišljao i hteo, ali da imaju još jednu šansu za prolazak dalje

Zlatko Dalić izjavio je u subotu na konferenciji za novinare da nije srećan.


- Nisam ni srećan ni zadovoljan, niti se osećam komforno. Ovo nije Hrvatska kakvu sam zamišljao, kakvu sam hteo. To nije ono što sam mislio kada smo počeli pripreme: Ali dobili smo još jednu šansu da u grupnoj gazi to popravimo i plasiramo se dalje -  rekao je Dalić, ponovivši još jednom da je jako svestan da ovo nije dobro i da to nije Hrvatska kakvu želi.

Foto: Tanjug/AP

 



Osvrćući se na jučerašnju utakmicu Dalić je istako loše prvo poluvreme u kojem su Česi "nadtrčali hrvatske igrače, uvek su bili prvi na lopti, ali i pored toga tome nisu stvorii šansu". Što se tiče drugog poluvremena, Dalić smatra da je ono bilo puno bolje i da ono treba biti putokaz. 

Na pitanje novinara zašto reprezentacija još uvijek nije tim, Dalić je odgovorio da za to ima puno subjektivnih i objetkivnih razloga, ali da neće tražiti alibi ili krivce zašto se tim nije do kraja složio.

Foto: Tanjug/AP

 



- Na meni je taj posao, ne izgledamo kako bi trebali izgledati, nismo kompaktni, što se posebno videlo juče u prvom poluvremenu. Sedam-osam igrača je došlo iz povreda, nisu se uspeli uklopiti- ocenio je selektor.

Upitan gde bi smestio Hrvatsku na EURU nakon svih do sada odigranih utakmica, izbornik je rekao da su 'Vatreni' uravo tamo gde i jesu - u bori za prolaz medju 16.

- Nismo se nametnuli, to nije dobra Hrvatska koja ohrabruje, kakva bi trebala biti, nismo na tom nivou sada. Imamo tu šansu da se popravimo u utorak s pobedom", ponovio je izbornik, kazavši da rešenja za utakmice traži na treningu. Ja sam imao drugu koncepciju i viziju kako je to trebalo izgledati. Rešenja tražimo u hodu i nakon analize treninga. Tu smo pokušali slagati priču, tražiti najbolja rešenja. Sada nam preostaje da u tri dana napravimo bržu i energičniju ekipu da se možemo suprostaviti Škoima koji će biti motivisani i agresivni! Rezultat je taj koji daje motivaciju, mi ga nemamo, rezultat nam je preko potreban, stalno smo u minusu i nikako ne možemo ući u normalan ritam.

Foto: tanjug/ap

 



Osvrnuo se i na sledećeg suparnika Hrvastke na EURU.

- Škotska je trebalo da prodje puno bolje protiv Češke u prvoj utakmici. Imali su dosta prilika, ali su primili dva gola. Pokazali su veliku motivaciju i veliku borbenost. Oni će protiv nas biti isti jer i njima tri boda znače prolaz dalje, a i na svom su terenu. Biće teško, to je protivnik koji nema možda veliku kvalitet, ali moramo pripaziti, moramo odgovoriti na bolji način - ocenio je sledećeg suparnika Dalić.

Pritom je najavio par promena za susret protiv Škotske koji je na rasporedu u utorak.

- Moraćemo napraviti dve-tri promene, moramo naći sveže, energičnije igrače. Menjam jer tražim najbolje! Ja od borbe ne odustajem, od odgovornosti ne bežim. Ja verujem i to sam rekao momcima - verujem u njih, u ljude oko sebe i verujem u sebe, verujem da je u nama ostalo prkosa da to napravimo-istaknuo je na kraju Dalić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija