• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.06.2021

14:06

HRVAT "OTKRIO" SRBIMA RAZLOG NEUSPEHA!  U Srbiji je uvek neko uvređen, nema ljubavi i zajedništva kao KOD NAS!

Fudbal

HRVAT "OTKRIO" SRBIMA RAZLOG NEUSPEHA! U Srbiji je uvek neko uvređen, nema ljubavi i zajedništva kao KOD NAS!

Podeli vest

Bez ikakve dileme, Hrvatska u poslednje dve decenije beleži najbolje rezultate od svih reprezentacija sa ovih prostora

Hrvatska je redovan učesnik velikih turnira, bili su i viceprvaci sveta, a za Srbiju je postao veliki uspeh i samo da se plasira.

Iako Srbija godinama ima po imenima respektabilan tim, uvek se nešto izjalovi...

Bivši hrvatski fudbaler Boris Živković, koji je tokom karijere nosio dresove Bajer Leverkuzena, Kelna i Portsmuta izneo je svoje viđenje zašto je to tako.

Foto: Tanjug

 



- Kvalitet je najbitniji. Svi mogu da pričaju i pametuju. Kod nas na Balkanu svako je selektor, trener, ali prva i osnovna stvar je kvalitet. OK, sve reprezentacije iz regiona imaju pojedinačni kvalitet, i BiH, i Srbija, ali ako se to ne složi sve zajedno u kvalitetan tim, nema rezultata. Nije to individualni sport, pa da sam odlučuješ... Mora tu biti zajedništva, ljubavi, pozitivne energije između igrača. To je kolektiv od 25 ili 30 ljudi, svi se moraju poštovati i ceniti- rekao je Živković za "Dnevni avaz".

On kaže da u Hrvatskoj postoji zajedništvo, za razliku od drugih selekcija iz eks-Ju, sa izuzetkom Severne Makedonije.

Foto: printscreen

Boris Živković



- U BiH i Srbiji uvek je neko uvređen. Bilo je toga i u Hrvatskoj, naravno da je uvređen ili povređen neko ako ne igra, ali trener treba da izvuče najbolje. Nije problem prvih 11, nego ovih drugi 15. Svako misli da treba da igra i ako nema tog zajedništva onda je teško napraviti rezultat. A svima je lepše, bolje, kada se pobedi. S druge strane, u klubu se ne ljutiš. A ako se naljutiš, onda te vrate kući. Pa, onda ne smeš da kažeš ništa, a u reprezentaciji možeš. To je, prema mom mišljenju, razlog što Hrvatska napreduje, jer kako-tako se igrači uvek skupe oko zajedničkog cilja, grba 'Svi za jednog, jedan za sve' - poručio je.

Bilo kako bilo, Srbija nije uspela da se plasira na EURO zbog poraza od Škotske na penale u baražu, dok Hrvatsku čeka meč sa Španijom u osmini finala!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija