• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2021

12:50

HRVATI OSULI PALJBU PO SELEKTORU! Dalić će PRIČATI sa MODRIĆEM hoče li ostati selektor!  NISU SVI DALI MAKSIMUM DA HRVATSKA PROĐE!

Tanjug

Fudbal

HRVATI OSULI PALJBU PO SELEKTORU! Dalić će PRIČATI sa MODRIĆEM hoče li ostati selektor! NISU SVI DALI MAKSIMUM DA HRVATSKA PROĐE!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić je dan nakon ispadanja sa Eura analizirao nastup selekcije komšija na evropskoj smotri . Govorio je o budućnosti reprezentacije i odgovorio na pitanje ostaje li na klupi "kockastih"

Reprezentacija Hrvatske se noćas vratila u kamp nakon ispadanja s Europskog prvenstva u spektakularnoj utakmici protiv Španije i poraza 5:3!

Dalić s reprezentacijom nije uspeo da izbori četvrtfinale Eura, ali je ispunio cilj i prošao je grupu. Ugovor s HNS-om veže ga do kraja 2022. godine i očekuje se da će ostati selektor i u ciklusu za SP.

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Izgubili smo utakmicu u produžecima. Vratili smo se nakon 3:1, ušli u produžetke, stvorili smo šanse koje nismo realizovali. Izgubili smo tada energiju. Čestitam Špancima na prolazu, a mojim igračima na borbi. Nema straha za budućnost Hrvatske - rekao je Dalić! 

Hrvati smatraju da je zakasnio sa izmenom Vrsaljka, a pitaju selektora i da li je zakasnio i sa zamenom Rebića i Oršića!?  

- Napravili smo sve zamene do produžetka, krenuli smo sjajno u nastavak. U zadnjih 20 minuta ušli smo sa tri igrača u zadnjem redu, vratili se u igru nakon pet zamena i došli do 3:3. Nakon što smo se vratili igri s četvoricom u obrani, shvatili smo da Brekalo ne može kvalitetno igrati u zadnjoj liniji i onda smo poslali Vrsaljka na zagrijavanje. Čekali smo prekid da ubacimo Vrsaljka, trebali smo prie reagovati, ali imali smo dve šanse i zakasnili smo. Oršić je ušao, nismo zakasnili s njim. Ušao je na vreme, doneo nam je energiju te je stvarao šanse, zabio je i asistirao. Napravili smo šta smo mogli. Smatram da smo pogodili sa zamenom za Perišića, stojim iza toga. Radio sam greške i svestan sam toga. Uvek ima grešaka kad se izgubi utakmica. Mi smo napravili ono što smo mogli i trebali. Kod zamene za Perišića smo pričali o Rebiću, Oršiću i Brekalu. Očekivao sam eksploziju Rebića jer mu je to prirodna pozicija, mislio sam da će doneti prevagu. Kad čovek izgubi, uvek se pita je li moglo ovako ili onako…Dilema je bila i pozicija desnog beka, tu smo se odlučili za Juranovića, to je takođe u redu. Naš cilj je bio prolazak grup. Nismo se provukli, prošli smo to. Ipak, to nije bio naš zadnji cilj. Ovo je naša realnost trenutno, kada pogledamo šta smo sve prošli zadnjih mesec dana. Siguran sam da ova reprezentacija vredi više od osmine finala. Tužan sam i ponosan. Tužan sam zbog igrača koji su dali zadnji atom snage, zbog navijača koji su došli, potrošili su svoj novac i sjajno nas bodrili. Ponosan sam na borbenost u drugom delu i sinergiju koju smo imali s navijačima.

Situacije s Rebićem i Gvardiolom su ga posebno razbesnele..

- Gvardiol je pio vodu, ne znam ni kako je došla voda do njega tamo. To je cena odrastanja. Rekao sam mu da ću snositi cenu za sve njegove greške, on je mlad i biće važan igrač za Hrvatsku. Ono što je napravio Rebić može se napraviti protiv Kipra, ali ne može protiv Španije. Zbog tih grešaka smo, između ostalog, ispali s Eura.

Foto: Tanjug

 

Otkrio je Dalić kako se osećaju Rebić i Gvardiol...

- Imali smo zajednički doručak, obratio sam se igračima s par reči, pozdravili smo se i oni sad idu na zasluženi odmor. Svi smo tužni i razočarani, hteli smo i mogli smo više jer mi vredimo više. Ipak sam im rekao da je ovo sada naša realnost. Uvijek ti se u životu vrati koliko si dao, a mislim da nisu svi dali maksimum da Hrvatska prođe dalje.

Rekao je da će pričati sa Modrićem hoće li ostati selektor... 

- Ja sam svoj cilj ostvario. Razgovaraću ću s ljudima u Savezu i sa starijim igračima. Naš glavni cilj je sada plasman u Katar. Ja i Luka ćemo odlučiti što i kako dalje. Na ovom turniru nisu svi dali sve od sebe.

Foto: Tanjug

 

Da možete promeniti jednu stvar, zna šta bi, ali nije želeo da kaže... 

- Neću to javno otkriti. Promenio bih, da. Grešio sam i nisam bio dosledan sebi, ali javnost će se uveriti u to.

Upitan je jesu li Oršić, Pašalić i Budimir premalo igrali...  

- Njima se sinoć vratilo strpljenje koje su pokazali. Oni će u budućnosti sigurno biti važan izbor u reprezentaciji. Ponavljam kako sam Gvardiolu rekao da ću snositi krivicu za njegove greške! Imao sam jednu ideju pre turnira, ali kad sam tokom priprema video stanje pojedinih igrača, koje nije bilo dobro, a tu mislim na Lovrena, Vlašića, Rebića, Barišića i Petkovića, morao sam u hodu rešavati mnoge stvari. Tražio sam one najbolje i najkvalitetnije ideje i igrače. Do formacije 4-3-3 sam došao jer niko ne bi menjao Modrića, Kovačića i Brozovića, to nije opcija. Takođe, hteo sam da u obrani ostanemo pokriveni, sve je to bilo silom prilika.

Foto: Tanjug/AP

 

Evo šta je rekao igračima kod rezultata 3:3... 

- Bili smo u euforiji, jer kad se tako vratiš, znaš da si u prednosti. Tokom pauze smo govorili o tome da mi sad imamo energiju te da ćemo se vratiti na četvoricu u fazi obrane jer više nije bilo potrebe za velikim rizikom. Bilo je to sjajno u prvih sedam-osam minuta, međutim, energija je nestala kad smo primili četvrti gol. Budimir je imao šansu za 4:5, ali nismo uspjeli..


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija