• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

04.07.2021

15:01

LEGENDARNI FUDBALER TRENER LUKE MILIVOJEVIĆA! Kristal Palas promovisao novog šefa struke!

Fudbal

LEGENDARNI FUDBALER TRENER LUKE MILIVOJEVIĆA! Kristal Palas promovisao novog šefa struke!

Podeli vest

Engleski fudbalski klub Kristal Palas imenovao je Patrika Vijeru za novog trenera

Kako je saopšteno na sajtu londonskog kluba, bivši francuski reprezentativac i kapiten Arsenala potpisao Patrik Vijera je ugovor na tri godine! Kapiten engleskog tima je nekadašnji srpski reprezentativac Luka Milivojević.
 

 

 

- Zaista sam uzbudjen što imam priliku da se vratim u Premijer ligu i treniram ovaj veliki fudbalski klub, dok zajedno počinjemo novo poglavlje. To je projekat koji mi je zaista privlačan, mnogo sam razgovarao sa predsednikom i sportskim direktorom o ambicijama i planovima za klub, uključujući i Akademiju. Klub ima fantastične temelje posle mnogo godina u Premijer ligi, nadam se da ćemo se dalje poboljšavati i nastaviti da vodimo klub napred- rekao je 45-godišnji Vijera.

Vijera je trenersku karijeru počeo 2011. godine u fudbalskoj akademiji Mančester sitija, odakle je otišao 2016. i preuzeo Njujork siti. U Francusku se vratio 2018. godine i u junu preuzeo Nicu gde je dobio otkaz prošlog decembra posle niza od pet poraza u svim takmičenjima. 

Tokom igračke karijere, Vijera je bio jedan od najzaslužnijih za velike uspehe Arsenala od 1997. do 2005. godine pod vodjstvom trenera Arsena Vengera, kada je osvojio tri titule u Premijer ligi i četiri FA kupa. Odigrao je 396 utakmica za Arsenal i šest godina uzastopno bio je biran u najbolji tim godine Premijer lige.

 

 

Posle odlaska iz Arsenala proveo je sezonu u Juventusu, a zatim je prešao u Inter sa kojim je osvojio tri titule u Seriji A i dva Super kupa Italije. Karijeru je završio u Mančester sitiju 2011. godine, sa kojim je osvojio FA kup.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 107 utakmica, postigao šest golova i osvojio Svetsko prvenstvo 1998. godine, Evropsko dve godine kasnije i Kup konfederacija 2001.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija