• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.07.2021

10:59

ODLAZAK BARDA! Trenirao Zvezdu, reprezentaciju Jugoslavije, znao je da oplete po fudbalerima, trenerima, navijačima...

printscreen

Fudbal

ODLAZAK BARDA! Trenirao Zvezdu, reprezentaciju Jugoslavije, znao je da oplete po fudbalerima, trenerima, navijačima...

Podeli vest

Milan Živadinović je preminuo u 77. godini od posledica moždanog udara

Čuveni Živa se rodio 15. decembra 1944. godine u Beogradu i ostavio je neizbrisiv trag u srpskom fudbalu.

Bio je u bolnici od 4. jula, kada doživeo moždani udar i nakon toga je vodio veliku bitku, ali na kraju nije izdržao.

Zbog povrede kičme nikada nije mogao da igra punom snagom, što je ključni razlog što nije iskoristio svoj natprosečni fudbalski talenat. Igrao je za Crvenu zvezdu, Čelik iz Zenice, Vardar, užičku Slobodu, Rijeku, Crvenku i Ludvighafen (Nemačka).

Foto: Starsportphoto

 

Posle završene Više trenerske škole, Živadinović je odmah uplovio u trenerske vode. U trenerskoj karijeri vodio je Novi Sad, Spartak iz Subotice, juniore Crvene zvezde, Rad, Sutjesku iz Nikšića, tursku Sakariju, podgoričku Budućnost, niški Radnički, Prištinu, radio je u Kuvajtu, vratio se u OFK Beograd, pa Budućnost, a za dve godine kao šef stručnog štaba Crvene zvezde je osvojio Kup SR Jugoslavije (1993).

Posle Crvene zvezde bio je trener reprezentacije SR Jugoslavije, a prethodno i selekcije do 23 godine. Bio je i trener kiparskog Apolona, Al Nasra, selektor reprezentacije Iraka, Jemena i Gane, trener Obilića, Sababafena iz Teharana (osvojen Kup Irana 2005), kineskog Čangša i selekcije Mijanmara.

Posebno je Milan Živadinović popularni Bard bio poznat po svojim izjavama, bez dlake na jeziku je znao da oplete današnje fudbalere, klubove, čelnike, navijače...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija