• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.08.2021

20:44

TRENER ŠVEĐANA POŠTUJE ČUKU! Milojević analizirao BRĐANE do tančina, pa otkrio! Ibrahimović pre tri dana bio u Hamarbiju!

Fudbal

TRENER ŠVEĐANA POŠTUJE ČUKU! Milojević analizirao BRĐANE do tančina, pa otkrio! Ibrahimović pre tri dana bio u Hamarbiju!

Podeli vest

Sutrašnjim duelom protiv Hamarbija od 21 čas u Humskoj Čukarički će napraviti novi internacionalni korak u okviru kvalifikacija za Ligu konferencija

Perspektivni trener švedskog tima Miloš Milojević sumirao je utiske i otkrio očekivanja od susreta zakazanog za četvrtak u 21 čas, na stadionu u Humskoj.

- Dolazak u Beograd gledam kao dolazak kući. Stranac sam ovde, ali i tamo, i igranje u Srbiji ne nosi poseban pritisak. Svaka utakmica je iskušenje za sebe, a rivala poznajem iz perioda u Zvezdi. Fudbalski svet je mali, znamo se svi. Čuo sam se sa prijateljima iz Beograda, ali nismo se mnogo fokusirali na utakmicu se Čukaričkim. Filozofija i stil igre rivala se nisu promenili od prethodne sezone, krasi ih brza tranzicija i poletna igra po bokovima zahvaljujući mladim igračima. Dobro rade i sa trenerom Đorđevićem imaju tek nekoliko poraza. Očekujem teži posao nego protiv Maribora -  rekao je Milojević.

Šef stručnog štaba švedskog kluba istakao je da sam sebi nameće najveći pritisak.

- Šanse su pola-pola. Oba kluba imaju problem sa manjkom iskustva igranja u Evropi. U Zvezdi je veliko iskustvo, nema treme, zna se kako se igra u Evropi, ovde su ti izazovi više avanturističkog duha. Trenutno imamo nekoliko atraktivih i kvalitetnih igrača i cil je da stvorimo kontinuitet, kako u domaćem takmičenju, tako i u Evropi. Bez obzira koji rezultat ovde bio, odlučivaće se u drugog poluvremenu! Ima sličnosti po energiji, mladi igrači nemaju strpljenja za kontrolu i oba tima igraju veoma brzo. Pokušavamo da budemo efikasniji iz prekida, dok je i protivnik kvalitetan u tom segmentu. Ima Docića koji najbolje izvodi prekide u Superligi. Kad se podvuče crta slični smo, oba tima fokusirana su na afirmaciju i prodaju mladih igrača. Slični su koncepti i filozofije klubova!

Upitan je doskorašnji član stručnog štaba Crvene zvezda za uticaj Zlatana Ibrhimovića, manjinskog vlasnika Hamarbija.

- Ibrahimović je trenutno fokusiran karijerom i drugim planovima. Čovek je koji kad se prihvati nečega želi da istera do kraja, ali trenutno nema vremena. Bio je u klubu pre tri dana. Struktura je takva da Ibrahimović ima oko 24% vlasništva i želi da se posveti klubu. Postoji podrška navijača što je potencijal, ali daleko smo od toga da pretimo Malmeu i AIK-u koji imaju tri puta veće budžete, mi smo narodski klub.

Razlika u dva susreta biće između ostalog u podlozi s obzirom na to da je klub iz Stokholma domaćin na terenu sa veštačkom travom.

- Vreme je svežije u Švedskoj. Nisu isti uslovi ni kada je podloga u pitanju. Ja sam tradicionalista i volim više igranje na prirodnioj travi. Superliga je zbog kvaliteta terena sporija. Gledamo Premijer ligu pa mislimo da je sve do kvaliteta igrača, ali nije samo u tome. Podloga ne dozvoljava da se igra brže u Srbiji. Čukarički igra stil takav da mu ne pravi veliki problem podloga. Biće im problem koliko i nama igra na prirodnoj podlozi - istakao je Milojević.

Foto: Starsportphoto

 

Očekivanja od sutrašnjeg meča izneo je i kapiten Hamarbija Jepe Anderson.

- Malo smo umorni nakon puta, ali mogu reći da su prvi utisci dobri i optimisti smo pred susret. Ne znamo mnogo o srpskom fudbalu, uglavnom sve što znamo čuli smo od trenera Milojevića. Idemo na pobedu sutra, svaku utakmicu igramo da pobedimo ali ćemo videti kako će se meč odvijati. U nekim slučajevima je i remi dobar, sve zavisi kako se otvori meč! Smatram da timska igra može da nam donese prednost. Bitno je da dobijamo duele i igramo našu igru, agresivno i dobro sa loptom. Ukoliko budemo kontrolisali igru, možemo da napravimo željeni rezultat. Kvalitetni smo ali je i Čukarički vrlo dobar tim -rekao je igrač Hamarbija.

Milojević se dotakao i duela Crvene zvezde i Šerifa završenog bez pobednika (1:1).

- Osnovni problem su prevelika očekivanja. Ne pravdam nikog, ali je tako. Nadam se da će Srbija skupiti koeficijent da ima dva predstavnika u Ligi šampiona, uspeh utiče pozitivno na afirmaciju svih fudbalskih radnika iz Srbije. Zvezda i Partizan imaju kvalitet, verujem da crveno-beli imaju potancijal da prođu u narednu fazu, ali Srbija je ovo, nema se vremena, traže se rezultati i ne čeka se ništa, to ume da stvori tenziju. Potrebno je pružiti podršku igračima. Igra može da bude bolja, ali i prošle godine smo igrali slično, traljavo, mučili se sa rivalima poput Tirane koja je slabiji tim od Kairata i Šerifa. Stali smo tada na ovom koraku, a ukoliko sad napravimo iskorak biće to veliki uspeh- kazao je Milojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija