• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.08.2021

23:09

UEFA "SUROVA" PREMA SPARTI! "Žestoka" kazna zbog RASIZMA!

Fudbal

UEFA "SUROVA" PREMA SPARTI! "Žestoka" kazna zbog RASIZMA!

Podeli vest

Fudbalski klub Sparta iz Praga igraće jednu utakmicu pred praznim tribinama zbog rasističkog ponašanja navijača

Sparta je objavila da se neće žaliti na kaznu Evropske fudbalske unije (UEFA), budući da je jasno svima da se rasistički skandal zaista dogodio. 

Do incidenta je došlo na meču protiv Monaka u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Grupa navijača je oponašala majmune, vređajući tako igrača Monaka Orelijena Čuamenija pošto je dao gol.

Foto: Starsportphoto

Sparta je identifikovala navijače koji su pravili incidente i saopštila da ih je suspendovala, a potom je UEFA "suspendovala" publiku sa kultnog stadiona u Pragu. Podsećamo, sličan incident se dogodio i na meču Čukaričkog i Voždovca u okviru Superlige Srbije kada su "navijači" Zmajeva vređali Normana Kembela. 

UEFA je poslednjih godina postala stroga po pitanju rasizma koje se kažnjava i kao pojava na terenu, ali i na tribinama, posebno nakon pojave porekta za borbu protiv rasizma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija