• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.08.2021

07:05

DELIJE ZAUSTAVILE NJEGOV DOLAZAK U ZVEZDU, A SADA HARA EVROPOM! Igrao za PARTIZAN, a nosio CRVENO-BELO! Birmančević zaludeo SVET!

printscreen

Fudbal

DELIJE ZAUSTAVILE NJEGOV DOLAZAK U ZVEZDU, A SADA HARA EVROPOM! Igrao za PARTIZAN, a nosio CRVENO-BELO! Birmančević zaludeo SVET!

Podeli vest

Karijera Veljka Birmančevića mogla bi da posluži dobrom reditelju za pravu sportsku filmsku priču

Teško da je neko mogao da očekuje od Veljka Birmančevića ovakvu ekspoloziju u dresu Malmea, ali je brzonogi ofanzivac švedskog šampiona u najboljoj formi od svih srpskih fudbalera.

Neverovatne igre Veljka Birmančevića u dresu Malema nisu promakle ni selektoru Draganu Stojkoviću koji ga je pozvao na okupljanje u septembru, a Birmančević je u utorak odveo Malme u Ligu šampiona i vratio ga u evropsku elitu. 

Foto: printscreen

Birmančević je u martu ove godine u transferu teškom 1.000.000 evra dres Čukaričkog zamenio Malmeovim, ali teško da je iko i u Švedskoj očekivao ovakve partije. Srbin je na 21 meču postigao 11 golova, podelio tri asistencije, a čini se da je to sve samo početak. 

Zanimljivo, Crvena zvezda je pre dve zime obigravala oko Birmančevića, govorilo se i da je posao gotov, ali je pod "nerazjašnjenim okolnostima" posao propao, a šampion Srbije ostao bez velikog pojačanja. 

Ipak, poznat je dogovor uprave i navijača da igrač koji je igrao u dresu najvećeg rivala nije dobrodošao na Marakani, te zato Birmančević, bez obzira što su mu draže crveno-bele boje nikada nije zaigrao u voljenom dresu. 

Foto: Starsportphoto

Bio je Veljko Birmančević veliki talenat još u dečačkim danima zadužio je dres Partizana, ali se u crno-belom nije najbolje snašao i nikada nije dobio pravu šansu u Humskoj. Birmančević je u Partizanu nastupio na svega tri utakmice. Jednom je igrao minut, jednom dva, a jednom 58. minuta.

Tih 60ak minuta uticalo je na to da Zvezda ne dobije igrača njegovih kvaliteta, iako je mali broj brzih krila sa srpskim papirima koji nisu "preskupi" za ovdašnje standarde. Pritom, Birmančević je još uvek mlad igrač i nema sumnje da bi u Ljutice Bogdana mogli i dobro da zarade na njemu. 

- Zvezda je moj dečački san, navijač sam kluba s Marakane. Oduvek sam bio navijač Zvezde, dosta ljudi je znalo to. Nije bila tajna ni u Partizanu, mada nisam želeo da to ističem - rekao je svojevremeno Birmančević kada se šuškalo o njegovom prelasku u Zvezdu. 

Međutim, to nije pomoglo, kao ni slike njega kao klinca sa Marakane, niti one kada je i kao igrač koji je pod ugovorom sa Partizanom išao na utakmice Zvezde u crveno-belom obeležju.

Nastavio je Birmančević da briljira u dresu Čukaričkog, a u martu 2021. godine Malme je napravio posao koji može da se svrsta među najbolje u ovom veku. 

Birmančević je klubu doneo već najmanje 20.000.000 evra od plasmana u Ligu šampiona, tržišna vrednost rapidno skače, a stručnjaci kažu da Malme već sada može da dobije i do 10.000.000 evra, a ako nastavi tako u dresu reprezentacije i u grupnoj fazi elitnog takmičenja samo je nebo granica! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija