• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M.G.

31.08.2021

14:29

DA LI STE ZNALI OVO O RONALDU!? Neverovatne životne navike Portugalca! Spava PET puta dnevno, ne može bez AVOKADA...

Fudbal

DA LI STE ZNALI OVO O RONALDU!? Neverovatne životne navike Portugalca! Spava PET puta dnevno, ne može bez AVOKADA...

Podeli vest

Novi fudbaler Mančester junajteda Kristijano Ronaldo tokom dana odrema pet puta po 90 minuta, ima šest obroka i provodi bar tri minuta na minus 160 stepeni Celzijusa

Kristijano Ronaldo ima neverovatne životne navike zbog kojih je i u 36. godini jedan od najspremnijih fudbalera na planeti! Iako je duboko zagazio u četvrtu deceniju, povratnik u redove Mančester junajteda deluje nikad snažnije, sve zahvaljujući stilu života od kojeg godinama ne odstupa.

Foto: reuters

 


Fantastični portugalski napadač mnogo pažnje posvećuje ishrani, pa tako jede čak šest puta dnevno. Hrani se obrocima koji imaju mnogo proteina, a malo masti. Ima sopstvenog nutricionistu, koji mu obračunava kalorije. Doručak mu se sastoji od šunke, sira i jogurta, a na to dodaje ribu i voće. Potom sledi užina koju čine piletina i salata, a za ručak obično tuna, masline, jaja i paradajz.

 

Deluje čudno, ali...
Nisam lud čovek. Nisam opsednut treningom, već uspehom, što su dve totalno različite stvari
Kristijano Ronaldo

Između ručka i večere ima dve užine. Prvu čine avokado i sveže voće, a drugi sveža sabljarka i salata. Za večeru jede kvalitetno meso. Nikad ne konzumira slatkiše i grickalice, kao ni gazirana pića.


Posebno interesantan je način na koji se odmara. Ronaldo ne spava osam sati odjednom, kao većina sportista, već tokom dana pet puta odrema po 90 minuta, uvek u novoj posteljini. Nedavno je i sam govorio da njegov način života nije fanatizam, već da je tako navikao.

RONALDOVE NAVIKE:


* Ima šest obroka dnevno
* Ne konzumira slatkiše, grickalice i gazirano
* Spava pet puta na dan po 90 minuta
* Tri minuta dnevno provodi na minus 160 stepeni Celzijusa
* Ima pet treninga nedeljno, pored onih sa ekipom

- Nisam lud čovek. Nisam opsednut treningom, već uspehom, što su dve totalno različite stvari. Ne želim nikoga da imitiram, već mogu samo da naučim nešto od uspešnih sportista i primenim to na svoj način. Ne mislim samo na fudbalere već na ljude i iz drugih sportova, košarkaše, tenisere, vozače iz Formule 1... Suština je u tome da svi uspešni ljudi imaju jednu zajedničku crtu, a to je radna etika. Iz godine u godinu suočavamo se sa fantastičnim protivnicima, tako da uvek sebe moramo da održimo na vrhunskom nivou - pričao je Ronaldo.

Foto: Reuters

 

Georgina trenira s njim

Devojka Kristijana Ronalda Georgina Rodrigez (27) takođe redovno trenira i održava vitku liniju. Argentinska lepotica, koja sa fudbalerom ima ćerku Alanu Martinu, nedavno je objavila fotografiju kako u teretani vežba sa svojim izabranikom. Sudeći po objavama na društvenim mrežama, i ona je srećna što će se njih dvoje preseliti u Englesku. Na Instagram storiju je podelila objavu Mančester junajteda da se Ronaldo vratio, a tom prilikom stavila je nekoliko emotikona srca.

Kristijano kod kuće ima i komoru za krioterapiju. Ranije je pričao da tri minuta dnevno provede u komori na temperaturi od minus 160 stepeni Celzijusa. Između obroka, odmora i krioterapije Ronaldo maltene non-stop trenira. Osim treninga koji ima sa ekipom, pet puta nedeljno trenira u privatnoj teretani.

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer presrećan je što je dobio tako spremnog fudbalera.

- Siguran sam da mu se dopadaju priče da je suviše star. Neka ga napadaju, on će pokazati šta može. Ne dolazi kod nas da bi sedeo na klupi. Siguran sam da će nas učiniti boljima. Uvek smo pratili njegove partije, zanimao nas je. Nismo mislili da će napustiti Juventus ove sezone. Za nas je najvažnije što je on želeo da se vrati -  kaže Solskjer.
 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija