• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.09.2021

20:13

/OCENE/ANKETA/ RAPSODIJA SRBIJE SA PIKSIJEM! Mogu li ORLOVI do prvog mesta u grupi!?

Starsportphoto

Fudbal

/OCENE/ANKETA/ RAPSODIJA SRBIJE SA PIKSIJEM! Mogu li ORLOVI do prvog mesta u grupi!?

Podeli vest

Fudbaleri Srbije savladali su Luksemburg sa 4:1 (2:0) u četvrtom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo

Najavljivao je Dragan Stojković Piksi meč protiv Luksemburga kao potencijalnu minu i najtežeg protivnika uz Portugal u grupi, ali se to večeras na travi Marakane nije videlo. Srbija je progutala Lavove, dodatno se raspucala pred nastavak kvalifikacija i ostala u trci sa Portugalom u borbi za prvo mesto i direktan plasman na Mundijal! 

Ponovo je udarna igrla Orlova bio Aleksandar Mitrović, nisu štoperi Luksemburga imali rešenje za snažnog golgetera. Filip Kostić je nastavio da asistira, a Srbija je napokon dočekala i bravure Sergeja Milinkovića-Savića koji je jednim potezom otvorio Lavove i spojio Mitrovića sa golom! 

Srbija je ponovo na deobi prvog mesta u grupi A sa Portugalom i po svemu sudeći nam predstoji velika borba sa Navigatorima i pitanje je da li će Dragan Stojković Piksi nastaviti da pravi čuda i obezbedi Orlovima direktan plasman na Svetsko prvenstvo! 

Anketa

Ocene: 

Predrag Rajković bez ocene - Mogao je i neko sa tribina da brani koliko je posla imao danas Predrag Rajković u prvom poluvremenu! Odbrana Srbije je delovala perfektno pa golman Remsa nije imao posla u većem delu meča sa Luksemburgom i nije bilo materijala za ocenjivanje. Sigurni smo da se ni sam Rajković ne bi bunio ako bi tako ostalo do kraja kvalifikacija. 

Nikola Milenković 7,5 - Vratio se nakon crvenog kartona protiv Portugala i propuštenog gostovanja protiv Azerbejdžana, ali se nije videlo da je nešto propustio. Iako mlad predstavlja stub odbrane, a kada se dodatno uigra sa Matijom Nastasićem u Fiorentini, Orlovi će imati pravi bedem pred golom! Golom samo ulepšao partiju.  

Foto: Starsportphoto

Matija Nastasić 7 - Povratnik u nacionalni tim i još jedan od onih koje je Piksi uspeo da razmrda i oživi. Čini se da Srbija ima novi odbranbeni blok. 

Srahinja Pavlović  6,5 - Većina napada Luksemburga išlo je na njegovu stranu, a u finišu prvog poluvremena mogli su Lavovi i da kazne Pavlovića, ali je Martins ozbiljno spetljao. Utisak je da mu fali samopouzdanja nakon nekoliko slabih utakmica u Monaku. Direktan krivac za gol Oliveia Tila!

Darko Lazović 6,5 - Slabo, danas ga nije slušala lopta. Krenuo je sa lošim centaršutom i kola su nastavila da idu nizbrdo. 

Nemanja Gudelj 8 - Motor reprezentacije! U jednom momentu je delovalo da Srbija ima deset Gudelja ne terenu budući da ga je svuda bilo. Pokupio je sve greške Orlova, a presingom Luksemburžane terao na iste. Nakon Katara još jedna brutalna partija za vezistu Sevilje. 

Saša Lukić 6,5 - Možda i najslabija karika u timu Srbije, mada je za to verovatno kriva savrešena igra celog tima. Služio je kao osigurač za ofanzivu Orlova, kako bi pokrio kontre ukoliko do njih dođe. Sva sreća, nije imao mnogo posla, a u napad se nije previše mešao. 

FIlip Kostić 7 - Iako se nije naigrao fudbala na startu sezone, asistencija za drugi gol Mitrovića ponovo je pokazala kakvu magiju krije Filip Kostić. Kada god je lopta krenula na levu stranu gol je visio u vazduhu, a kapiten Luksemburga Jens će noćas sanjati ofanzivca Ajntrahta! 

Dušan Tadić 7 - Utisak je da je pregoreo u želji i da mu je mnogo nedostajao dres reprezentacije. Večeras nije bilo konkretnog učinka, ali ukoliko ga bude za tri dana u Dablinu brzo će se bleda partija protiv Luksemburga zaboraviti. 

Foto: Starsportphoto©

Sergej Milinković Savić 8 - Jednim potezom je rešio meč, otvorio protivnika i razigrao Aleksandra Mitrovića! To je suština i uloga SMS-a ne samo u reprezentaciji već i u Laciju. Kasnije samo ukrašavao partiju. 

Aleksandar Mitrović 10 - Iako još u cvetu mladosti, na sredini reprezentativne karijere, slobodno možemo reći da je Mitrović legenda srpskog fudbala! Čuda koja pravi kada na sebe obuče dres sa nacionalnim grbom od njega prave najboljeg napadača na svetu! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija