• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.09.2021

14:07

ENGLEZI ĆE POLUDETI! FIFA zabranila Brazilcima da igraju!

ap photo

Fudbal

ENGLEZI ĆE POLUDETI! FIFA zabranila Brazilcima da igraju!

Podeli vest

Fudbalska federacija Brazila tražila je od Svetske fudbalske federacije (FIFA) da sankcioniše klubove iz Premijer lige koji nisu pustili svoje igrače da igraju za reprezentaciju na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, što su oni i uradili

Tako klubovi iz Premijer lige Čelsi, Mančester siti, Junajted, Liverpul i Lids, neće moći da računaju na "svoje" Brazilce u predstojećem kolu šampionata.

FIFA je obavestima klubove Premijer lige da im je uvedena petodnevna zabrana za igrače iz Brazila, što je tražio tamošnji Savez. 

Liverpul će tako ostati bez golmana Alisona, Fabinja i Firmina za meč protiv Lidsa, koji ne može da računa na Rafinju. Fred neće igrati za Mančester junajted u meču sa Njukaslom i Jang Bojsom u Ligi šampiona.

Foto: Reuters

Fred

Siti će za Lester morati da se sprema bez Edersona i Gabrijela Žezusa, a Čelsi ne može da računa na Tijaga Silvu za meč sa Aston Vilom...

Prema propisima FIFA, sa kojima se složilo 211 država članica, petodnevno ograničenje  automatski stupa na snagu ako to zatraži nacionalni Savez. Zabrana traje od 10. septembra, a ističe 14. u ponoć. Nema sumnje da će ovo izazvati burnu reakciju klubova iz Premijer lige. 

Iz Lidsa su poručili da su Rafinji prepustili odluku i da je on odlučio da ne ide.

- Pokazao je veliko poštovanje prema klubu i Premijer ligi, jer je odustao da igra za svoju zemlju - poručili su iz kluba. 

Foto: AP/Photo

 

Podsećanja radi, meč izmešu Brazila i Argentine u kvalifikacijam aza Svetsko prvenstvo prekinut je posle pet minuta. Na teren su upali ljudi  iz brazilske agencije za javno zdravstvo (Anvisa) tražili su četiri argentinska igrača Đovanija Lo Selsa, Kristijana Romera, Emilijana Martinea i njegov imenjak Buendija. Brazilci su ustanovili da su pomenuti igrači lagali pri ulasku u Brazil da nisu bili u Velikoj Britaniji u poslednjih 14 dana te su tako izbegli obvezan karantin. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija