• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

15.09.2021

15:53

VELIKI MILAN U ELITI POSLE 7 GODINA! Okršaj starih znanaca na startu grupne faze Lige šampiona!

Tanjug

Fudbal

VELIKI MILAN U ELITI POSLE 7 GODINA! Okršaj starih znanaca na startu grupne faze Lige šampiona!

Podeli vest

Fudbaleri Milana prvi put nakon 2014. godine odigraće utakmicu u Ligi šampiona, a rival će im biti Liverpul, protiv kojeg su u ovom veku dva puta igrali u finalu ovog takmičenja

Došlo je vreme za povratak velikog Milana u elitu! Čuveni fudbalski klub, osvajač sedam titula prvaka Evrope, večeras (21.00, RTS 1, Arena sport 1), nakon sedam godina, ponovo će zaigrati u grupnoj fazi Lige šampiona, i to protiv starog dužnika Liverpula na "Enfildu".

Italijanski gigant poslednji put je igrao u najjačem evropskom takmičenju u sezoni 2013/14, kada je u osmini finala eliminisan od Atletiko Madrida. Prvi meč po povratku biće protiv kluba s kojim se dva puta sastajao u finalima.
Izazov

Milan je odlično započeo sezonu u Seriji A sa tri pobede. Biće jako teško
Jirgen Klop, trener Liverpula

Cela Evropa se seća čuvenog meča za titulu u Istanbulu 2005. godine, kada je Milan nakon prvog poluvremena vodio sa 3:0. Englezi su u nastavku za samo šest minuta izjednačili na 3:3, a potom su slavili posle penala. Bio je to jedan od najvećih preokreta u istoriji fudbala.

Istorija je važna

"Roso-neri" su im se revanširali dve godine kasnije u Atini, kada je Filipo Inzagi sa dva gola doneo sedmu, ujedno i poslednju titulu Milanu. Italijani su svesni da su daleko od stare slave, ali su uzbuđeni zbog povratka u najjače takmičenje.

Foto: Tanjug/AP

 



Pored Liverpula, Milan će se u grupi sastati još sa Atletiko Madridom i Portom. Trener Stefano Pioli optimista je pred večerašnji okršaj.

- Milan nikad ne sme da zaboravi na svoju istoriju i u svako takmičenje mora da ulazi s visokim ambicijama. Imamo veoma jaku grupu, sa čak tri bivša prvaka Evrope. To su klubovi koji ukupno imaju 15 titula u ovom takmičenju. Na nama je da se borimo ko god da nam je protivnik - poručuje Pioli.

Liverpul će u večerašnjem okršaju na svom stadionu svakako biti favorit. Ekipa Jirgena Klopa već godinama važi za jednu od najboljih na Starom kontinentu. Uprkos tome, nemački stručnjak je s puno poštovanja govorio o Milanu pred novi okršaj.

Jović se oporavio, konkuriše za sastav

 

Srpski napadač Luka Jović oporavio se od stomačnog virusa i večerašnji meč protiv Intera u Milanu najverovatnije će početi s klupe. S druge strane, očekuje se da na klupi Intera bude i nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov. Iskusni defanzivac ove sezone još nije zabeležio minute za "nero-azure".


- Kada pomislim na Liverpul i Milan, mnogo više imam na umu od ta dva finala. Ako pomislite na bilo koju evropsku epohu u prošlosti, Liverpul i Milan su nezaobilazni. Italijanski velikan godinama nije bio u Ligi šampiona, ali u poslednjih 18 meseci radio je veoma kvalitetno. Odlično su započeli sezonu u Seriji A sa tri pobede. Biće jako teško. Već u prvom kolu Lige šampiona igra se nekoliko derbija, ovaj meč je jedan od njih - kaže Klop.

Inter čeka Real

Osim utakmice Liverpul - Milan, večeras će veliku pažnju privući duel nekadašnjih šampiona Evrope Intera i Real Madrida na "Đuzepe Meaci" u Milanu. Prvak Italije želi da se revanšira španskom velikanu za poraze iz prošle sezone u grupnoj fazi.

Trener "nero-azura" Simone Inzagi kaže da od svojih igrača očekuje pobede u Ligi šampiona, počevši od meča s Realom.

- Iskustvo će biti od velikog značaja u večerašnjoj utakmici. Real Madrid ga ima, kao i ogromnu tradiciju, legendarnog trenera Karla Anćelotija i fantastične igrače. Međutim, mi želimo da osvajamo bodove koji bi nam pomogli da prođemo grupu, počevši od utakmice protiv Reala - poručuje Inzagi.

Foto: reuters

Lionel Mesi



Mesi na gostovanju u Belgiji

Čuveni Argentinac Lionel Mesi mogao bi večeras (21.00, Arena sport 3) da debituje u Ligi šampiona u dresu novog kluba PSŽ-a. Vicešampion Francuske gostuje Klub Brižu u 1. kolu A grupe Lige šampiona, a Mesi je otputovao sa ekipom i očekuje se da prvi put u dresu novog kluba zaigra u startnih 11. Legendarni ofanzivac do sada je za "svece" odigrao 24 minuta u pobedi nad Remsom, a proteklog vikenda zbog umora nije bio deo ekipe koja je savladala Klermon. Drugi meč u ovoj grupi igraju Mančester siti i Lajpcig na "Etihadu".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija