• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.09.2021

20:00 >> 22:58

EPSKI MEČ NA ENFILDU! Dva PREOKRETA i pobeda LIVERPULA! Siti i Ajaks PREGAZILI rivale! /VIDEO/

Tanjug/AP

Fudbal

EPSKI MEČ NA ENFILDU! Dva PREOKRETA i pobeda LIVERPULA! Siti i Ajaks PREGAZILI rivale! /VIDEO/

Podeli vest

Fudbaleri Liverula savladali su Milan sa 3:2 (1:2) u prvom kolu grupne faze Lige šampiona

Ovakav meč očekuju navijači kada se na kultnom stadionu poput Enfilda susretnu dva svetska fudbalska velikana kao što su Liverpul i Milan! Praznik za oči, 22 fudbalska majstora na terenu, pet golova, dva preokreta i spektakularna pobeda Redsa - 3:2 (1:2). 

Foto: Tanjug/AP

Meč Bajerna i Barselone privukao je najviše pažnje pred prvo kolo, ali će nakon svega viđenog na Enfildu meč od juče pasti u totalni zaborav. 

Četa Jirgena Klopa otvorila je meč onako kako najbolje zna. Kidisali su Redsi sa svim igračima u polju na gol Milana, ali se Majk Manjan do devetog minuta sjajno držao. Uspeo je Francuz da zaustavi sve Liverpulove pokušaje, a onda ga je savladao njegov igrač. 

Pobegao je Aleksander Arnold Teu Ernandezu i Leau, ušao u kazneni prostor i opalio po lopti. Fikajo Tomori se isprečio kako bi blokirao njegov udarac, ali se lopta samo odbila od njega, promenila pravac i prevarila Manjana za vođstvo Redsa. 

Foto: Tanjug/Ap

Nastavio je Liverpul da dominira, a veliku šansu je propustio Mohamed Salah u 14. minutu kada mu je Manjan odbranio penal, a domaćin je surovo kažnjen za to! Blickrig Milana trajao je od 42. do 44. minuta, a golovi Anta Rebića i Braima Dijaza bili su dovoljni za preokret pre kraja prvog dela. 

Morali su Redsi da krenu na sve ili ništa u drugom poluvremenu. Samo četiri minuta bila su dovoljna Salahu da izjednači rezultat posle sjajne asistencije Divoka Oriđija. Samo dvadeset minuta kasnije usledio je totalni preokret i haos na Enfildu nakon golčine Džordana Hendersona za konačnih 3:2. 

Pokušao je Pioli da promeša karte u nastavku, na teren je poslao mlađe snage Sandra Tonalija i Danijela Maldinija, ali nije bilo povratka za Rosonere. 

Još jedna spektakularna utakmica igrana je na samo sedamdesetak kilometara od Enfilda. Mančester siti je dočekao Lajpcig, a meč sa devet golova zasluženo je pripao domaćinu - 6:3 (3:1). 

Ni het-trik Kristofera Nkukua nije bio dovoljan Bikovima da ostvare bolji rezultat na Ostrvu, a kaznena ekspedicija Pepa Gvardiole pregazila je nemačkog vicešampiona. 

Strelci u pobedi Sitija bili su Ake, Marez, Griliš, Kanselo i Gabrijel Žesus, dok je autogol postigao Mukiele. 

Iako u Lisabonu nije bilo uzbuđenja, meč Sportinga i Ajaksa obeležila je prava goleada i "petarda" u mreži domaćina, a sve u režiji Antonija i Sebastijana Alea - 1:5 (1:3). 

Foto: Tanjug/AP

Brazilski ofanzivac je plesao po terenu, Ruben Vinagre nije imao odgovor za njega, pa je posle devet minuta već bilo 2:0 za Kopljanike, a oba gola postigao je Ale. 

U drugom poluvremenu ništa mane zanimljivo, Ale je postigoa još dva gola, Antoni je ponovo bio asistent, a poraz svog tima uspeo je da ublaži Paulinjo posle dobre akcije koju je povukao Mateus. 

Od ostalih rezultata Real Madrid je minimalcem savladao Inter (1:0), a jedini gol na meču postigao je Rodrigo u 90. minutu, dok je Pari Sen Žermenov drim tim ostao bez pobede u Brižu - 1:1. Atletiko Madrid i Porto igrali su bez golova 0:0!

Tok meča:

Drugo poluvreme:

90. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vodi Real Madrid posle sjajne akcije Eduarda Kamavinge i Rodriga, mladi Francuz je nakon gola upisao i asisnteciju na drugom meču za Kraljevski klub - 0:1!

76. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Kao po navici padaju golovi na Etihadu, Lajpcig se vrati u meč, Siti odmah uzvrati i ode na dva razlike! Tako je i sada bilo posle solo akcije Kansela - 5:3!

76. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Ponovo se vraća Lajpcig u meč! Poništen je gol Sitiju,a  već u narednom napadu Nemci smanjuju zaostatak na Etihadu preko Nkunkua - 4:3!

74. minut - Nova prilika za Liverpul, sjurio se Aleksander Arnold kao brzi voz u šesnaesterac Milana, dodao loptu Maneu, ali je Simon Kjaer to raščistio!

69. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Potpuni preokret Liverpula, pala je lopta na nogu Džordanu Hendersonu posle kornera, kapiten je opalio po njoj i matirao Manjana - 3:2!

64. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Petarda Ajaksa u Lisabonu, četvrti gol Sebastijana Alea - 4:1! Nestvaran debi u Ligi šampiona za napadača Kopljanika!

62. minut - Rešen je Liverpul da preokrene rezultat na Enfildu! Totalna dominacija Redsa u drugom poluvremenu, ali je još uvek 2:2!

57. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Džek Griliš postiže svoj prvi gol u Ligi šampiona, a četvrti za Mančester siti na meču protiv Lajpciga!

56. minut - Bez dešavanja još uvek na mečevima Atletiko Madrida i Porta, odnosno Intera i Reala!

51. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOL! Het-trik Sebastijana Alea, ponovo asistencija Antonija - 1:4! Promena rezultata je i na Etihadu, ponovo Nkunku vraća Lajpcig u meč - 3:2!

49. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Nastavlja se spektakl na Enfildu, majstorska asistencija Divoka Oriđija za Mo Salaha, a Egipćanin ovakve zicere nikada na promašuje - 2:2!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme: 

45. minut - Poluvreme!

45. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Vratio se Lajpcig u meč, ali ništa odmah stiže odgovor Sitija, strelac je Marez sa bele tačke - 3:1!

44. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Samo minut je bio potreban Rosonerima da okrenu rezultat na Enfildu! Sevnula je kontra Milana, Rebić je dodao do Salemakersa, Matip je uspeo da zaustavi njegov udarac, ali je na nju naleteo Diaz i ugurao je u mrežu - 1:2!

U istom momentu Lajpcig smanjuje zaostatak na Etihadu, strelac je Nkunku!

43. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Kada već Liverpul nije iskoristio svoje šanse, Milan je uspeo prvu! Salemakers je povukao loptu uposlio Leaa, a Porugalac "kao na tacni" poslužuje Rebića - 1:1!

40. minut - GOOOOOOOOOOOL! Tek što se Sporting vratio u meč, odmah novi gol Ajaksa! Ispao je ponovo Ruben Vinagre, Stiven Berhojst je iskoristio propust odbrane i ponovo duplirao prednost svog tima - 1:3!

Foto: Tanjug/AP

35. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Vraća se Sporting u igru, srelac je Paulinjo posle asistencije Mateusa - 1:2!

32. minut - Vodi Liverpul na Enfildu, ali pritisak Redsa ne posustaje! Nakon što je Menjan zaustavio još jedan sjajan pokušaj Salaha, svoj udarac je oprobao Nabi Keita, ali je ponovo francuski golman bio na pravom mestu, ostaje 1:0!

30. minut - GOOOOOOOOOOOOOOL! Utisak je da je sve gotovo na Etihadu, Siti ima dva pogotka prednosti u odnosu na Lajpcig nakon što je Mukiele savladao Gulašija - 2:0!

27. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Šok za Pari Sen Žermen, ispao je Ašraf Hakimi, Sobol je fantstično proigrao Vanakena koji se lako oslobodio Kimpembea, ponovo je nerešeno u Brižu - 1:1!

23. minut - Preštar start Zaidua nad Kokeom, dobro je sada prošao Nigerijac, utisak je da je Ovidiu Hateganu mogao da i da isključi beka Porta. 

18. minut - GOOOOOOOOOOOOL! Juče potpuna uspavanka širom Evrope, ali zato danas pravi spektakl! Mančester siti je posle kornera poveo protiv RB Lajpciga, a najviši u skoku bio je Nejtan Ake - 1:0!

15. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Vodi i Pari Sen Žermen posle sjajne akcije Mbapea, Francuz je proigrao Andera Ereru, a Španac nije imao mnogo problema da savlada Minjolea - 0:1!

Foto: Tanjug/Ap

14. minut - Kakav početak meča za Liverpul, ako Redsi ovako nastave Milanu se sprema debakl na Enfildu! Ismael Benaser je srušio Robertsona, loptu je "na kreč" stavio Mo Salah, ali ga je Menjan pročitao. Naleteo je na loptu nakon toga Žota i još jedna odbrana za golmana Rosonera!

10. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Visio je gol na Enfildu u vazduhu i evo ga! Trent Aleksander Arnold pobegao je Rafaelu Leau, šutirao , lopta je na putu ka golu nekoga zakačila i prevarila sjajnog golmana - 1:0!

https://streamwo.com/j1aGtpf

9. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Blickrig Ajaksa, Antoni je sjajno probio po strani uposlio Sebastijana Alea i novi gol za Francuza - 0:2!

6. minut - Tek što je utakmica na Enfildu počela, Liverpul je već imao tri ogromne šanse! Pogrešio je Frank Kesi, Robertson je dodao loptu do Žote, ali je Fikajo Tomori zaustavio Portugalca, samo korner za Redse!

2. minut - GOOOOOOOOOOOOOOOOL! Tek što je počeo meč Sportinga i Ajaksa, Sebastijan Ale odmah dovodi kopljanike do prednosti - 0:1!

1. minut - UTAKMICE SU POČELE! 

 

20:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmica prvog kola grupne faze Lige šampiona. Detalje sa svih mečeva možete pratiti uz portal Informer.rs!

LIGA ŠAMPIONA 1. KOLO: 

Grupa A
Klub Briž - Pari Sen Žermen 1:1 (1:1)
Vanaken 27 - Erera 15

Mančester siti - RB Lajpcig 6:3 (3:1)
Ake18, Mukiele 28ag, Marez 45p, Griliš 57, Kanselo 75, Žezus 76 - Nkunku 44, 51, 75

Grupa B
Liverpul - Milan 3:2 (1:2)
Aleksander Arnold 10, Salah 49, Henderson 69- Rebić 43, Diaz 44

Atletiko Madrid - Porto 0:0

Grupa C
Bešiktaš - Borusija Dortmund 1:2 (0:2)

Sporting - Ajaks 1:5 (1:3)
Paulinjo 34 - Ale 2, 9, 51, 64, Berhojst 40

Grupa D
Šerif - Šahtjor 2:0 (2:0)
Traore 16, Jansane 62

Inter- Real Madrid 0:1 (0:0)
Rodrigo 90


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija