• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.09.2021

15:26

SUPERLIGA SE OGLASILA POSLE SVAĐE! Zvezda je imala 10 bolesnih igrača! Regularno, ne tražite više odlaganja!

Starsportphoto

Fudbal

SUPERLIGA SE OGLASILA POSLE SVAĐE! Zvezda je imala 10 bolesnih igrača! Regularno, ne tražite više odlaganja!

Podeli vest

Mnogo bure podiglo se zbog odlaganja utakmice između Crvene zvezde i Voždovca

Milan Borjan je primljen u Zemunsku bolnicu zbog stomačnog virusa, a osim njega još nekoliko igrača šampiona Srbije se razboleo pa je Crvena zvezda je zatražila odlaganje meča protiv Voždovca.

Na to je reagovao Aleksandar Stanojević koji je održao burnu konferenciju za medije! Dan kasnije se oglasila i Superliga.

Zvezda imala 10 bolesnih fudbalera

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Stanojević besan jer je Zvezda odložila utakmicu

 

Direktor takmičenja Aleksandar Pivić potpisao je saopštenje o tri odložena meča u 10. kolu.

- I ranijih sezona se dešavalo da se pojedini mečevi odlože zbog iznenadne bolesti igrača, ali ovakav slučaj nije zabeležen ni u proteklih godinu dana u vreme najveće aktivnosti virusa Covid19. U cilju zaštite takmičenja, UEFA je donela posebne odluke po pitanju odlaganja utakmica u situaciji kada su igrači nekog tima inficirani COVID19 virusnom infekcijom koje su takođe implementirane i u domaće propise. Ovakva odluka govori u prilog činjenici koliko je važno očuvati takmičenja i da je to jedna od osnovnih težnji u svim evropskim ligama - rekao je Pivić.

Procedura za odlaganje utakmica u slučaju iznenadne bolesti igrača predviđena je članom 15.

Foto: Starsportphoto

 

- Propozicija za takmičenje u Superligi Srbije, po kojoj je klub dužan da uz pisani zahtev podnese i kompletnu medicinsku dokumentaciju izdatu od strane relevantne državne medicinske ustanove za minimum sedam standardnih igrača, kako bi Medicinska komisija FŠ mogla da odlučuje po podnetom zahtevu.

Tražimo sastanak u FSS

Po njegovim rečima, sva tri kluba - Radnik, Radnički i Crvena zvezda, podneli su neophodnu dokumentaciju.

U konkretnom slučaju u 10. kolu odlaganje po istom osnovu zatražila su tri kluba, FK Radnik zbog bolesti 7 igrača, FK Radnički zbog bolesti 12 igrača i FK Crvena Zvezda zbog bolesti 10 igrača. Medicinska komisija FS je u sva tri konkretna slučaja procenila da su uslovi po pitanju dostavljenih medicinskih izveštaja ispunjeni, na osnovu čega je donela odluku o odlaganju utakmica ovih klubova. Moram naglasiti da je do sada, zbog zahteva klubova koji su reprezentovali naš klupski fudbal u UEFA takmičenjima, odloženo četiri utakmice naše lige, kako bi uspeli da ostvare što bolji rezultat u UEFA takmičenjima i da su svi ostali klubovi bili solidarni u takvim odlukama.

Foto: Starsportphoto

 

Kako kaže, najnovija dešavanja po pitanju odlaganja utakmica zbog iznenadne bolesti igrača, u velikoj meri pravi problem po pitanju kalendara takmičenja i dovodi u situaciju da kvarimo sjajnu takmičarsku sezonu, koja do sada nije imala nikakvih loših konotacija.

- Smatram da svi naši klubovi moraju imati za cilj zaštitu integriteta takmičenja i ne želim da sumnjam u njihove zvanične zahteve i izveštaje dostavljene Medicinskoj komisiji. Međutim, priroda situacije je takva da svi uključeni učesnici u takmičenju i tela odgovorna za sprovođenje takmičenja, moraju svoju aktivnost podrediti opštem interesu, a to je svakako integritet. Želim da naglasim da smo zatražili od FS sastanak sa Medicinskom komisijom kako bi se dodatno utvrdile jasne procedure kontrole igrača i medicinskih izveštaja nadležnih ustanova za sve buduće zahteve klubova, kako bi se otklonile sve eventualne sumnje i insinuacije kod postupanja po ovim zahtevima. Pozivamo sve klubove i učesnike takmičenja na poštovanje fer-pleja i međusobnog sportskog odnosa - zaključio je Pivić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
alekmaric93

pre 2 godine

stanojevic je osoba koja siri mrznju, nesto kao i vuletic a podrsku mogu imati jedino od istih novinara sa n1, danas i slicnih. Takodje postoji sansa da i njegovi igraci dobiju virus pa cemo videti ako se to desi kako ce reagovati

milankukic

pre 2 godine

netreba da se dozvoli nikad odlaganje jer svi oni ce naci potvrde da su bolesni zato jedino mže ako je u pitanju elementarna nepogoda dosta je bilo neregularnosti ja pamtim 74 ili 75 partizan je imao 9 igrača bolesnih i igrao protiv hajduka iz Spllita igrao sam loto i igrao 1-0 a on pobedio sa drugim timom i zbog njega sam izgubio lovu

jaypalm456

pre 2 godine

Pa valjda postoje propisana pravila i ako se desi da sedam i vise igraca ima koronu mora se odloziti

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59