• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.10.2021

22:28

SAMO MI JE RODBINA ČESTITALA! Trener o kojem BRUJI SVET čvrsto stoji na zemlji! Ponizio Zvezdu, Dinamo, Šahtjor i Real, pa pomenuo Anćelotija!

Tanjug/AP

Fudbal

SAMO MI JE RODBINA ČESTITALA! Trener o kojem BRUJI SVET čvrsto stoji na zemlji! Ponizio Zvezdu, Dinamo, Šahtjor i Real, pa pomenuo Anćelotija!

Podeli vest

Moldavski Šerif je tim o kojem su preko noći mnogi počeli da pričaju o superlativu i sa poštovanjem! Plasman u Ligu šampiona preko Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama je bilo veliko iznenađenje, a onda su usledile neverovatne pobede nad Šahtjorom i Real Madridom

Ukrajinski fudbalski starteg Jurij Vernidub je čovek koji sa klupe vodi ovogodišnji hit u Evropi! Verovatno sada nikome više ne zavide u Rusiji i Ukrajini gde ulažu mnogo više nego moldavski klub, ali nemaju rezultate.

Sjajni stručnjak je u intervjuu za ruski Sport Ekspres pričao o minulom periodu, najboljem u njegovoj karijeri...

Foto: Reuters

 

- Prelepo se osećam posle pobede u Madridu! Ali moramo to što pre da zaboravimo jer život ide dalje. Što pre zaboravimo Real, to bolje po nas.

Upitan je da li Da li su vam čestitali predsednici Moldavije i Ukrajine?

Foto: Tanjug/AP

 

Ne. Samo rodbina!

Zanima javnost i šta mu je Aćeloti rekao posle meča...

- Ništa. Rukovali smo se i to je to. Razumem šta mu je bilo u glavi... Delovao mi je kao kulturan čovek i trener sa velikim T. Imali smo sreće i pobedili. Hvala momcima i Bogu na tome. Neki bi rekli da smo uradili nemoguće...

Foto: Tanjug/AP

 

Jasurbek Jakšiboje je dao prvi gol, a on je iz Uzbekistana završio u Šerifu...

- Pratim ga već duže vreme, još dok je igrao u Belorusiji. Tamo je redovno davao golove. Bio sam ubeđen da će nam biti od pomoći. Trenutno je kod nas na pozajmici i ne znam šta će biti dalje. Najvažnije je da ga sad imamo. On je mlad momak koji mnogo obećava!

Sebastijen Til je dao evrogol u pobedi nad Realom u Madridu...

- Bilo je očigledno da ima sjajnu „levicu“. Drago nam je što je to i pokazao. Na početku mu je bilo teško da se uklopi, ali on je jako vredan momak. Postepeno je ulazio u formu i sada je u top izdanju. Napravio je dobar izbor odlukom da dođe kod nas. Nekada u životu negde nešto izgubite ali kasnije vam se vrati duplo!

Foto: Starsportphoto

 

Upitan je i o Šerifovim ciljevima u Ligi šampiona.

- Još je rano da pričamo o njima. Imamo još četiri kola. Najvažnije je da nam ove pobede ne pomute razum. Treba ostati čvrsto sa obe noge na zemlji i raditi još napornije da bi se napravilo još nešto. Cilj je uvek isti – ostvariti maksimalan rezultat u svakoj utakmici. Najvažnije je da momci to razumeju! Najvažnije je da igrači ne padnu na razne trikove agenata i menadžera. Oni im svašta nešto obećavaju ali na kraju to ne mogu da ispune. Nadam se da će momci postupiti ispravno. Fudbaleri treba da misle samo o fudbalu!

Jasan je kada je u pitanju rad u Rusiji?

- Već sam ranije rekao - ne! Ako se neki odnosi poprave, onda „da“. Pre svega da počnemo da živimo kao što smo živeli ranije. Volim svoju zemlju i dao bih život za nju! Ali trenutno ne bih menjao svoju poziciju!

Foto: Starsportphoto

 

Ruski fudbal je u padu, a Jurij Vernidub izneo je svoj stav zašto je to tako!

- Po mom mišljenju je to ograničen broj stranaca. On stvara pritisak na trenere i treba ga ukinuti. Pogledajte Englesku... Koliko Engleza je igralo za Čelsi u poslednjem meču Lige šampiona? To vam je ceo odgovor. Nemamo šta dalje da pričamo... Pre ili kasnije će to pravilo biti ukinuto! Plate igrača je pojela inflacija. Iako nije moje da pričam o tome pored klupskih čelnika!

Upitan je da uporedi ruski i ukrajinski fudbal i ko je jači...

- Ukrajina! Imamo mnogo dobrih mladih igrača. U Rusiji ih je malo. Lige ne želim da poredim...


sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija