• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2021

21:37

NOVI SUKOB U FUDBALU! Nemci digli glas protiv FIFA!

Fudbal

NOVI SUKOB U FUDBALU! Nemci digli glas protiv FIFA!

Podeli vest

Sportski direktor Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) Oliver Birhof rekao je danas da se protivi ideji Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) da se Svetsko prvenstvo odžrava svake dve godine

- Uvek moramo imati na umu pritisak, koji se stvara igračima. Igrati SP svake dve godine? Još nisam našao nekoga ko bi mi rekao da je to dobra zamisao - rekao je Birhof na konferenciji za medije u Hamburgu.

Nemačka je na putu da se plasira na Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru, pošto u svojoj kvalifikacionoj grupi četiri kola pre kraja zauzima prvo mesto sa četiri boda više od drugoplasirane Jermenije.

Birhof smatra da bi FIFA manje trebalo da se fokusira na "maksimiziranje prihoda", a više na "minimalni kvalitet utakmica".

Foto: reuters

- Želimo da gledamo sjajne utakmice. To više nije moguće sa gustim rasporedom, ni fizički ni psihički - istakao je bivši napadač Milana.

Ranije je odluku Fife kritikovao i trenutni predsednik DFB-a Rajner Koh, koji je istakao da predlog "nije dobar za budućnost fudbala".

Bivši kapiten Nemačke Filip Lam, koji je sa tom selekcijom 2014. godine osvojio titulu na Svetskom prvenstvu, rekao je ove nedelje da je "apsolutno ubeđen da tempo održavanja SP mora ostati ovakav kakav je sada".

Nemačka naredni meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, igra 8. oktobra u Hamburgu protiv Rumunije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija