• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

07.10.2021

23:49

HRVATI OPREZNI PRED DUEL NA KIPRU! Dalić zabranjuje opuštanje!

Fudbal

HRVATI OPREZNI PRED DUEL NA KIPRU! Dalić zabranjuje opuštanje!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv Kipra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2022. i istakao da njegova ekipa ne sme da se opusti

Zlatko Dalić je oprezan ped duel sa Kiprom!

- Očekujemo zaista tešku utakmicu, jako je važno da se ne opustimo. Bilo je zahtevno s njima u Rijeci kada smo dobili 1:0! Moramo biti spremni, Kipar ima kvalitet, znamo šta nas čeka- rekao je Dalić na konferenciji za novinare u Larnaki, prenosi agencija Hina.

Foto: Tanjug

 

Fudbaleri Hrvatske su danas doputovali u Larnaku, a meč protiv Kipra igraće sutra od 20.45 na AEK Areni. Kipar se trenutno nalazi na začelju Grupe H sa četiri boda, ali je na svom terenu pobedio Sloveniju (1:0) i remizirao sa Slovačkom (0:0).

Hrvatska će biti oslabljena zbog neigranja Dejana Lovrena i Josipa Juranovića, a nema ni Mislava Oršića i golmana Ivice Ivušića.U zadnjem redu bi trebalo da zaigraju Josip Stanišić, Duje Ćaleta-Car, Joško Gvardiol i Borna Sosa.

- Može biti problem što odbrana nije standardna, moraćemo biti pažljivi i oprezni, ali verujem u naše mlade igrače - rekao je Dalić.

Foto: reuters

 

On je naveo da će njegova ekipa imati problema ako bude statična i ako protok lopte bude spor.

- Tražićemo ulaske u prazan prostor, a imamo trojicu igrača koji mogu doneti ključni pas, Modrića, Kovačića i Brozovića. Nadam se da će Perišić nastaviti odličnu formu iz Intera, ali, generalno gledano, svi igrači su u formi, cela ekipa je spremna za dobru utakmicu. Nastojaćemo da budemo prodorni, ponajviše po bokovima i to po levoj strani na kojoj igra Perišić! Sutra nas čeka utakmica u kojoj ćemo imati veći posed lopte, u kojoj ćemo dominirati. Želimo kroz mirnoću doći do rezultata. Nije lako igrati ovakve susrete gde se unapred očekuje da su bodovi upisani. Ne smemo potceniti protivnika, očekujemo tri boda, a takve utakmice nisu lake - rekao je Dalić.

Foto: Tanjug

 

Hrvatska se nalazi na vrhu Grupe H sa 13 bodova, koliko ima i drugoplasirana Rusija, a do kraja kvalifikacija su ostala četiri kola. 

- Ranije sam govorio da će nam trebati 20 ili 21 bod, možda će trebati i više bodova. Rusija sada ima dve teške utakmice, ali nisu ni nama lagane. Najvažnije je da mi držimo sve u svojim rukama. Bitno je da ne zavisimo od drugih! Igrači su svesni da smo uvek imali problema u kvalifikacijama, ne sećam se da su neke kvalifikacije prošle glatko. U ovima smo izgubili već pet bodova- zaključio je selektor Hrvatske.

Osim utakmice Kipar - Hrvatska, sutra su na programu još dva meča ove grupe - Rusija će dočekati Slovačku, dok će Slovenija gostovati na Malti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija