• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.10.2021

14:23

KREĆE LUDILO! ASTRONOMSKI budžet Njukasla za januarski prelazni rok! Već naciljan prvi SUPERSTAR

Tanjug/AP

Fudbal

KREĆE LUDILO! ASTRONOMSKI budžet Njukasla za januarski prelazni rok! Već naciljan prvi SUPERSTAR

Podeli vest

Njukasl je sa godinu i po dana zakašnjenja dobio novog vlasnika, saudijskog prestolonaslednika Muhameda bina Salmana i sada se sprema za zimski prelazni rok

Salman je bio na pragu kupovine "svraka" još pre godinu i po dana, ali su tada posao stopirali Premijer liga i Vlada Velike Britanije zajendičkim snagama.

Međutim, usledio je domino efekat, pa su prenosi Premijer lige blokirani u Saudijskoj Arabiji, što je nateralo Engleze da ponovo razmisle o dozvoli da Muhamed bin Salman kupi Njukasl. Navodno je odobrovoljenju pomoglo i obećanje da se Kraljevina Saudijska Arabija neće mešati u politiku i poslove kluba.

"Svrake" se sada spremaju za zimski prelazni rok u kom će najbogatiji vlasnik nekog fudbalskog kluba na planeti početi da troši svoje pare.

Foto: Tanjug/AP

Novi vlasnik Njukasla Muhamed bin Salman

Zahvaljujući malim ulaganjima prethodnog vlasnika poslednjih godina, finansijski fer-plej neće biti prepreka Njukaslu, koji će u januaru imati budžet između 150 i 200 miliona evra, prenose britanski mediji.

Sa druge strane, španski mediji pišu da je Njukasl već naciljao prvu metu, a da je to fudbaler Barselone Filipe Kutinjo.

Takođe, Englezi pišu da je klub već kontaktirao Antonija Kontea i poslao mu konkretnu ponudu da na klupi zameni Stiva Brusa koji će ni kriv ni dužan dobiti otkaz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija