• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.10.2021

20:14

ANTIĆEV UČENIK POSLE PREUZIMANJA SRBIJE! Jasno mi je koji su problemi, a šta kvaliteti ove reprezentacije

Starsportphoto

Fudbal

ANTIĆEV UČENIK POSLE PREUZIMANJA SRBIJE! Jasno mi je koji su problemi, a šta kvaliteti ove reprezentacije

Podeli vest

Vršilac dužnosti selektora mlade fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Rogić rekao je danas da je preuzimanje te funkcije za njega veliki izazov, jer se radi o izuzetno talentovanoj generaciji

Inače, Rogić je trenerski posao učio od Radomira Antića dok je bio selektor A reprezentacije Srbije, kao i trener kineskog Hubeja.

- Za mene je ovo veliki izazov jer se radi o jednoj generaciji koja je izuzetno talentovana i pred kojom je lepa fudbalska budućnost. Momci koje ću predvoditi u narednom periodu su nešto najvrednije i najtalentovanije što ova zemlja ima - rekao je Rogić, preneo je sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Rogić je imenovan za vršioca dužnosti selektora, nakon što je sa Zvonkom Živkovićem sporazumno raskinuta saradnja.

On je kao prioritet istakao afirmaciju i stvaranje što više igrača, koji će kasnije imati važnu ulogu u "A selekciji".

- Zahvalan sam ljudima u Savezu koji su u meni prepoznali pravu osobu da u ovako delikatnom trenutku preuzmem brigu o našoj mladoj reprezentaciji - dodao je Rogić.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Rogić 2010. godine uoči Mundijala

Rogić je od januara ove godine u sistemu FSS-a, i dodaje da mu "neće biti potreban period za privikavanje".

- Potpuno mi je jasno šta nam je činiti, koji su problemi, prednosti i kvaliteti ove reprezentacije. Sada je na nama da svi zajedno u najkraćem mogućem roku izvučemo potencijal iz te ekipe za koju sam siguran da zaslužuje mnogo više bodova nego što ih trenutno ima na tabeli svoje kvalifikacione grupe - rekao je on.

Mlada reprezentacija Srbije izgubila je u utorak u Beogradu od Francuske sa 0:3, pa u grupnoj fazi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo zauzima peto mesto sa četiri boda iz četiri utakmice i ima male šanse da se plasira na turnir.

Dodao je da će "prvi cilj biti da vrati izgubljeno samopouzdanje igračima, i da ih ubedi da se radi o fudbalerima velikog potencijala".

- Ovo što se desilo na početku kvalifikacija trebalo bi da shvatimo kao jedan nesrećan splet okolnosti i da svim resursima vratimo momke na pravi kolosek. Ne bih se prihvatao posla da ne verujem u njihov talenat i kvalitet - istakao je on.

Reprezentaciju u novembru čeka nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. godine, i mečevi sa Farskim Ostrvima (Novi Sad) i Ukrajinom na gostovanju.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Rogić

- Nalazimo se praktično na novom početku i najispravniji način je da se fokusiramo na kratkoročne ciljeve. Da se ne bavimo kalkulacijama i šansama za plasman na Evropsko prvenstvo koje su u ovom trenutku svedene na teoriju. Ići ćemo od meča do meča, naša obaveza je da svu svoju energiju usmerimo na prva dva duela protiv Farana i Ukrajinaca - rekao je Rogić.

Ocenio je da je potrebno uspostaviti određene principe u igri, kao i vrlo precizan model, koji bi trebalo da funkcioniše na svakom meču.

- Ubeđen sam da će u tom slučaju i kvalitet ovih momaka doći potpuno do izražaja - zaključio je on.

Evropsko prvenstvo održaće se u Rumuniji i Gruziji 2023. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija