• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

15.10.2021

09:42

SPAJIĆ ZA INFORMER O KLJUČNOM MEČU U LISABONU! Vreme je da Srbija sruši Portugal

Starsportphoto

Fudbal

SPAJIĆ ZA INFORMER O KLJUČNOM MEČU U LISABONU! Vreme je da Srbija sruši Portugal

Podeli vest

Iskusni štoper Uroš Spajić (28) uveren je da naša selekcija može da pobedi Portugalce u poslednjem kolu kvalifikacija i direktno se plasira na Mundijal u Kataru

Vreme je da Srbija konačno sruši Portugal i ostvari pobedu protiv neke velike reprezentacije, poručuje Uroš Spajić (28) za Informer! Iskusni defanzivac ubeđen je da "orlovi" u poslednjem kolu kvalifikacija mogu da slave u Lisabonu (14. novembar) i tako obezbede direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru sledeće godine!

Prvotimac Krasnodara kaže da se dolaskom selektora Dragana Stojkovića u nacionalni tim vratila pozitivna atmosfera i da će upravo to, uz kvalitet i iskustvo, biti jedan od aduta protiv ekipe koju predvodi raspucani Kristijano Ronaldo. On dodaje i da igrači sada osećaju da polako vraćaju poverenje i podršku javnosti i navijača.

Sami stvorili pritisak

Visoki štoper je svestan da težak posao čeka njega i saigrače na stadionu "Žoze Alvalade", pogotovo jer Srbija na prethodnih sedam okršaja nije dobila Portugalce. Poslednji put je u zvaničnim mečevima to uspela selekcija bivše Jugoslavije i to daleke 1960. godine.

- Idemo u Lisabon puni samopouzdanja. Kao što je i selektor rekao - svi do jednog verujemo u trijumf. Mogu da obećam da ćemo se tamo žestoko boriti. Hoćemo na pravi način da krunišemo odlične partije u ovom ciklusu kvalifikacija. Nikad nismo pobedili Portugal i vreme je da konačno srušimo neku ekipu iz kategorije vrhunskih - kaže Spajić za naš list.

Foto: Starsportphoto

Uroš Spajić u dresu reprezentacije Srbije

Rođeni Beograđanin poštuje protivnika, pogotovo njihovog kapitena Ronalda, ali tvrdi da u taboru "orlova" nema straha.

- Oni imaju fantastičan tim, tu nema dileme, ali naša očekivanja su velika. Imamo odlične pojedince, iskustvo i sjajnu atmosferu... Nikoga se ne plašimo. Ronaldo jeste mašina i suvišno je trošiti reči o njemu. Nadam se da protiv nas neće imati dan i da ćemo uspeti da ga zaustavimo na pravi način - jasan je Uroš.

Škotska ne može da nam se ponovi

Kada se pomene eventualni plasman u baraž, srpski navijači odmah pomisle na onaj neuspeh protiv Škotske u Beogradu, zbog kojeg nismo učestvovali na nedavnom Evropskom prvenstvu.

- U fudbalu se nikad ne zna, ali teško da će nam se tako nešto ponoviti. Ono je bila naša najgora utakmica u poslednjih nekoliko godina. Odigrali smo užasno loše, bez samopouzdanja i borbenosti, a to smo skupo platili. Poraženi smo od prosečne ekipe. Sa Piksijem smo potpuno drugačiji tim, zato smo i puni optimizma - naglašava Spajić.

Spajić je zadovoljan učinkom u kvalifikacijama i smatra da je najpoštenije da poslednji meč odluči o putniku za Katar.

- Na pravi način smo odradili sve ono što se od nas očekivalo. Možda je u gostima protiv Luksemburga bilo malo opuštanja, iako to nismo želeli, ali smo i tu pokazali jak karakter. Dobijali smo utakmice na kojima nismo bili dominantni, što ranijih godina nije bio slučaj. Sami sebi smo stvorili pritisak, svesni šta moramo da uradimo. Ostalo je još to finale. Da su nas pred početak ciklusa pitali da li bismo pristali da se u direktnom okršaju sa Portugalom borimo za prvo mesto u grupi, siguran sam da bismo svi to oberučke prihvatili.

Hrabri i otresiti

Momak koji je ponikao u Crvenoj zvezdi, a potom nastupao za Tuluz, Anderleht i Fejenord objašnjava da je za preporod državnog tima najzaslužniji Dragan Stojković.

Foto: starsport

Spajić na treningu "orlova"
Novi vetrovi

Piksi se ne plaši nijednog rivala, za razliku od nekih njegovih prethodnika

- Piksi je iz korena promenio odnos u reprezentaciji, atmosferu i način na koji igramo. Posle dužeg perioda imamo selektora koji tačno zna šta hoće i kako to da izvuče iz nas. Prenosi energiju na ceo tim, ne boji se nijednog rivala, za razliku od nekih njegovih prethodnika. To nam je falilo, da nam neko usadi veru u sopstveni kvalitet, da budemo hrabri i otresiti. Napravili smo odličnu priču, a osećamo i da vraćamo poverenje javnosti i navijača - priznaje Spajić.

Na eventualni neuspeh protiv Portugala niko ni ne pomišlja, iako posle toga postoji šansa za popravni u baražu.

- Ukoliko, ne daj bože, ne pobedimo u Lisabonu, ubeđen sam da ćemo preko baraža izvaditi vizu za Katar. Koja god reprezentacija da nam bude protivnik, ne plašimo se, možemo sa svima da igramo. Naš konačan cilj je da igramo na Mundijalu i sve ćemo učiniti da ga ostvarimo - zaključuje Spajić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija