• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.10.2021

20:02

Žestoka kazna zbog haosa na finalu Evropskog prvenstva! UEFA udarila Engleze po DŽEPU, protiv ALBANACA pred praznim tribinama!

tanjug/ap photo

Fudbal

Žestoka kazna zbog haosa na finalu Evropskog prvenstva! UEFA udarila Engleze po DŽEPU, protiv ALBANACA pred praznim tribinama!

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Engleske kažnjena je danas jednom utakmicom bez publike zbog nereda navijača na londonskom stadionu Vembli tokom finala Evropskog prvenstva

Evropska fudbalska unija (UEFA) izrekla je kaznu i na drugu utakmicu, suspendovano na dve godine, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

UEFA je navela da je Engleska kažnjena zbog nedostatka reda i discipline unutar i oko stadiona Vembli na finalnoj utakmici Evropskog prvenstva protiv Italije 11. jula. Fudbalski savez Engleske zbog toga će platiti 100.000 evra.

Engleski navijači koji nisu imali ulaznice tukli su se sa redarima i policijom, a neki od njih uspeli su da udju na stadion.

Foto: reuters

- Iako smo razočarani presudom, priznajemo ishod. Osuđujemo užasno ponašanje pojedinaca koji su izazvali sramotne scene na stadionu Vembli i oko njega na finalu Evropskog prvenstva i duboko žalimo što su neki od njih uspeli da udju na stadion - navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Engleske.

- Odlučni smo da se to više nikada ne ponovi, naručili smo nezavisnu reviziju o okolnostima. Nastavljamo da radimo sa relevantnim vlastima i podržavamo napore da se preduzmu mere protiv odgovornih - dodaje se u saopštenju.

Policija je zbog nereda tada uhapsila 51 osobu, od kojih 26 koji su ušli na Vembli.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija