• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2021

17:32

NEK SE PAZE BAJERN I BORUSIJA! Frajburg je HIT Bundeslige! /FOTO/

Tanjug/AP

Fudbal

NEK SE PAZE BAJERN I BORUSIJA! Frajburg je HIT Bundeslige! /FOTO/

Podeli vest

Fudbaleri Frajburga, Bajerna, Borusije Dortmund i RB Lajpciga upisali su pobede u devetom kolu Bundeslige

Navikli smo na pobede Bajerna iz Minhena i Borusije Dormtund, RB Lajpcig se polako budi iz "zimskog sna", ali čuda koja u Bundesligi pravi Frajburg najveće su iznenađenje u među nemačkom elitom! 

Četa iz grada podno Švarcvalda razbila je Volfsburg na gostovanju sa 2:0 (1:0) i sa nova tri boda stala rame uz rame sa Bajernom i Borusijom posle devet kola, te stigla na treće mesto na tabeli u Bundesligi. 

Foto: Tanjug/AP

Fantastična serija izabranika Kristijana Strajha počela je sredinom prethodne sezone, Frajburg je pobegao sa dna, do kraja godine stigao u gornju polovinu tabele, a sa sjajnim partijama nastavio je i u novoj. Braizgau Brazilci, kako zovu fudbalere Frajburga, trenutno su jedina ekipa u Nemačkoj bez poraza! 

Frajburg je danas rutinski stigao do pete ovosezonske pobede i to protiv direktnog konkurenta u borbi za izlazak u Evropu. Poveli su gosti na Volksvagen Areni preko Filipa Lajnharta posle samo 27 minuta, a konačan rezultat postavio je Lukas Holer sredinom drugog poluvremena. 

Fudbaleri Borusije su i bez Erlinga Halanda bili efinaskni na gostovanju Arminiji - 3:1 (2:0). Poveli su Milioneri preko Emre Džana u 31. minutu, da bi Mats Humels u 45. povisio na 2:0. 

U strelce se upisao i Džud Belignem, a konačan rezultat postavio je Fabian Klos iz penala i tako ublažio poraz svoje ekipe. 

Foto: Tanjug/AP

Ništa manje siguran nije bio ni Bajern! Mašinerija iz Minhena uhvatila je zalet i ne namerava da stane, a nova "mušterija" Bavarcima danas je bio Hofenhajm 4:0 (2:0). Uživala je publika na Alijanc Areni u lepim potezima Serža Gnabrija koji je i načeo mrežu rivala posle samo 16 minuta, da bi Robert Levandovski u 30. duplirao prednost Bavaraca. 

U drugom poluvremenu su nosioci igre dobili zasluženi odmor, a na scenu su stupili Kingsli Koman i Maksim Čupo Moting koji su sa dva gola dotukli Hofenhajm. 

BUNDESLIGA - 9. KOLO

Petak
Majnc - Augzburg 4:1 (3:0)
Onisivo 10, Bel 15, Burkardt 26, 71 - Zećiri 69

Subota
Arminija - Borusija Dortmund 1:3 (0:2)
Klos 87p - Džan 31p, Humels 45, Belignem 72

RB Lajcpig - Grojter Firt 4:1 (0:1)
Poulsen 47, Forsberg 53p, Soboslai 65, Novoa 88 - Hrgota 45p

Volfsburg - Frajburg 0:2 (0:1)
Lajnhart 27, Holer 68

Bajern Minhen - Hofenhajm 4:0 (2:0)
Gnabri 16.Levandovski 30, Čupo Moting 82, Koman 87

Herta - Menhengladbah 18:30

Nedelja
Keln - Bajer Leverkuzen 15:30

Štutgart - Union Berlin 17:30

Bohum - Ajntraht 19:30

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija