• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.10.2021

07:59

MATIĆU, SVAKA ČAST! Ovako se voli Srbija! Opet je odbio da stavi cvet maka na grudi!

reuters

Fudbal

MATIĆU, SVAKA ČAST! Ovako se voli Srbija! Opet je odbio da stavi cvet maka na grudi!

Podeli vest

Na mečevima na Ostrvu, kako u Premijer ligi, tako i u nižim ligama, ovog vikenda se obeležava "Nedelja sećanja"

Fudbaleri na dresovima nose cvet maka u znak sećanja na žrtve Prvog svetskog rata.

Na taj način se odaje počast britanskim vojnicima koji su stradali u ratovima, ali u isto vreme i pripadnicima NATO snaga koji su bili deo akcija na Kosovu i Metohiji, Bosni i Hercegovini, Iraku, Avganistanu...

Foto: reuters

 

Jedan od igrača koji je to ponovo odbio je bio Nemanja Matić. Nekadašnji reprezentativac Srbije ostao je dosledan.

Nije prvi put, Matić već nekoliko sezona odbija da nosi "popi", pa je tako bilo i na meču sa Totenhemom.On je pre nekoliko godina objasnio da ne želi da oda počast ljudima koji su bombardovali njegovu zemlju i od 2018. godine, odbija da nosi ovaj simbol na svom dresu.

Foto: reuters

 

- Razumem ljude koji to rade i poštujem svakoga. Imam razumevanje i simpatiju za sve one koji su izgubili voljene osobe u ratovima i raznim komfliktima. Međutim, za mene je to podsećanje na napad koji sam osetio kao dečak. Kao uplašeni klinac od 12 godina koji je živeo u Vrelu tada. Moja država je uništena tokom bombardovanja 1999. godine. Ranije sam nosio taj simbol, ali sada osećam da to nije primereno -  rekao je tada Matić.

Nemanja je u pobedi Junajteda protiv Totenhema ušao u igru u 76. minutu umesto Bruna Fernandeša i bio je asistent za treći gol koji je dao Markus Rašford.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vojin Ignjatijevic

pre 2 godine

Браво Немања! И Срби имају ЗНАК СЕЋАЊА : НАТАЛИЈИНА РАМОНДА - СТАВИ ЈЕ НА ГРУДИ !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara
Društvo

"Neophodne nenajavljene kontrole da vidimo ko i kako leči ljude" - Ministarka zdravlja o nesavesnom lečenju lekara

Nakon hapšenja lekara i kozmetičara "Beomedikusa" zbog sumnje da su nestručno izveli intervenciju na pacijentkinji, zbog kojeg je došlo do deformiteta njenog stopala, ministarka zdravlja Danica Grujičić poručuje da je neophodno da se sprovode nenajavljene kontrole, kako bi se sagledala prava slika o tome ko i kako radi i u privatnom i u državnom sektoru.

20.04.2024

10:12

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija