• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ognjen Borjanović

08.11.2021

07:07

NEKA SE SPREME PORTUGALCI! Orlovi u STRAHOVITOJ formi pred FINALE kvalifikacija!

Starsportphoto

Fudbal

NEKA SE SPREME PORTUGALCI! Orlovi u STRAHOVITOJ formi pred FINALE kvalifikacija!

Podeli vest

Još šest dana ostalo je da meča odluke za reprezentaciju Srbije i susreta sa Portugalcima koji je zakazan za 14. novembar u Lisabonu

Teško da je reprezentacija Srbije mogla da poželi teži zadatak na putu ka direktnom plasmanu na Svetsko prvenstvo u fudbalu naredne godine. Orlove i selektora Dragana Stojkovića Piksija očekuje đavolski težak zadatak da protiv dojučerašnjeg šampiona Evrope ekipe Portugala, u gostima, izbori diretknu vizu za odlazak u Katar i tako obiđe nezgodan baraž. 

Poimence sastav Portugalaca ledi krv u žilama, ali činjenica je da ekipa koju na raspolaganju ima Fernando Santoš nije u najboljoj formi, a posebno ne neki od glavnih igrača u sistemu iskusnog stratega. 

Foto: Reuters

Navikao nas je selektor Stojkovića da će Srbija uvek igrati na gol više, a ukoliko pogledamo tim Portugala za novembarske utakmice u kvalifikacijama, utisak je, da Orlovi imaju čemu da se nadaju, posebno ako se pogleda forma naših napadača i odbranbeni izbori Fernanda Santoša. Dalot, Kanselo, Semedo, Danilo, Fonte, Pepe, Nuno Mendeš i Ruben Dias nisu "ale". 

Nema sumnje da reprezentativci Srbije pojedinačno stižu u Lisabon daleko raspoloženiji od Portugalaca. Može individualni učinak Dušana Vlahovića, Aleksandra Mitrovića, Dušana Tadića i Sergeja Milinkovića Savića da igra ozbiljnu ulogu u "finalu" kvalifikacija, ali isto tako postoji šansa da to ne bude presudni faktor tog 14. novembra. 

Sigurno je da Portugalci u svojim ligama imaju daleko teže protivnike od onih sa kojima se susreće Aleksandar Mitrović u Čempionšipu, ali učinak najboljeg strelca u istoriji Srbije zaista je impresivan. Napadač Fulama je na 15 utakmica postigao 18 golova u najjačoj drugoj ligi sveta i u brutalnoj formi stiže na megdan Navigatorima. 

Foto: Reuters

Sa druge strane, najbolji strelac u četi Fernanda Santoša je Kristijano Ronaldo. Vedeta Mančester junajteda utopila se u sivilo Crvenih đavola, ali je i pored "slabe sezone" najbolje što Portugalci imaju. Ronaldo je na 11 utakmica postigao sedam golova, a drugi strelac tima je Rafael Leao sa pet na 14. 

Iako se napadaču Milana ne daju ogromne šase da dobije prostor protiv Irske ili Srbije, forma u kojoj igra Rafael Leao daje pravo Draganu Stojkoviću Piksiju da sprema posebno oružje protiv brzonogog ofanzivca. Treći strelac u timu Portugala je Bruno Fernandeš koji je tek četiri puta bio strelac na 14 utakmica, a Junajtedov kreativac igra u najslabijoj formi od kako je stigao na Ostrvo. 

Portugalci će u Lisabonu biti jači nego u martovskom duelu igranom na stadionu "Rajko Mitić". Među stative se vraća Rui Patrisio koji je martovski okršaj propustio zbog potresa mozga. Dobre vesti za Santoša, a loše za Srbiju je sve bolja forma Dioga Žote koji je u Beogradu sa dva gola doneo ogroman bod Portugalcima u borbi za prvo mesto. 

Foto: Starsportphoto

Ipak, ono što može da raduje selektora Stojkovića je činjenica da tradicija ume da bude na strani Srbije. Naime, Orlovi su samo jednom poraženi u Portugalu i to 2015. godine kada su Navigatori slavili sa 2:1. U preostala dva susreta nije bilo pobednika, a oba su završena sa 1:1. Loša informacija je da Srbija nikada nije pobedila Portugal i čini se da reprezentacija dugo nije imala bolji momenat da razbije maler i napravi istorijski podvig na stadionu "Hose Alvalade". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija