• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.11.2021

09:53

ŽALIM ŠTO SAM OSTAO U ARSENALU! Venger OTVORIO DUŠU! Progovorio o LJUBAVI prema Topdžijama!

Fudbal

ŽALIM ŠTO SAM OSTAO U ARSENALU! Venger OTVORIO DUŠU! Progovorio o LJUBAVI prema Topdžijama!

Podeli vest

Legendarni trener Arsen Venger gotovo čitavu karijeru podredio je radu u londonskom Arsenalu

Era Arsena Vengera na klupi Arsenala trajala je duge 22 godine, a francuski trener ostaće upamćen u istoriji fudbala kao jedan od najboljih svih vremena. 

U periodu od 1996. do 2008. je osvojio 17 trofeja u svim takmičenjima, a jedina "mrlja" u razmaku od 12 godina je poraz od Barselone u finalu Lige šampiona 2006. Nekoliko meseci nakon meča igranom u Parizu Venger je osetio probleme u odnosu sa upravom. 

- Potpuno sam se identifikovao sa klubom, to je bila moja greška. Moja fatalna mana bila je ta što sam previše voleo to gde sam bio. Žalim za time. Trebalo je da odem na neko drugo mesto. Nekada se pitam, da li se nešto slomilo posle te sezone u kojoj smo bili bez poraza? Godina 2007. bila je prelomna tačka, tada sam prvi put osetio tenzije unutar uprave. Bio sam razapet između lojalnosti klubu i lojalnosti Dejvidu Dejnu. I dalje se pitam jesam li učinio pravu stvar, jer život nije bio isti posle toga - rekao je Arsen Venger. 

Foto: AP PHOTO

Francuski trener otkrio je da je tokom mandata u Arsenalu odbio gomilu ponuda, a da je iz ove perspektive verovatno pogrešio. 

- Mogao sam da preuzmem reprezentaciju Francuske, a reprezentaciju Engleske dva ili tri puta. Dvaput sam mogao da odem u Real Madrid, mogao sam da pređem i u Juventus, Pari Sen Žermen, čak i u Mančester junajted - podvukao je Francuz. 

Podsećamo, Arsen Venger je trenutno od velikog uticaja unutar FIFA, a jedan je od tvoraca ideje o tome da se Svetsko prvenstvo igra na svake dve godine. Za sada, ta ideja nije pronašla prolaz u fudbalskom svetu, a kako stvari stoje i neće. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija