• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.11.2021

13:44

ŽIGIĆ PROGOVORIO ZA ŠPANCE! Ponosan sam na Srbiju! Pobedili smo ih tamo GDE BOLI NAJVIŠE!

Fudbal

ŽIGIĆ PROGOVORIO ZA ŠPANCE! Ponosan sam na Srbiju! Pobedili smo ih tamo GDE BOLI NAJVIŠE!

Podeli vest

Nekadašnji reprezentativac i član stručnog štaba fudbalske selekcije Srbije, Nikola Žigić, živi u Valensiji, a za medije u Španiji pričao je u uspehu

Poslednji put kada je reprezentacija Srbije imala rezultate i igru pre ove Piksijeve Srbije, bilo je to za vreme selektorskog mandata Radomira Antića kada je u špicu Orlova igrao Nikola Žigić.

Žigić je posle okončanja igračke karijere ostao da živi u sunčanoj Valensiji da bi se fudbalu vratio kao član stručnog štaba u reprezentaciji. Prvo kod Mladena Krstajića, potom i kod Ljubiše Tumbakovića. Nisu imali uspeha i otišli su, a onda je došao Piksi i sve promenio.

Foto: starsport

 

- Veoma sam ponosan. Lepo je videti svoju zemlju na prvom mestu u tako teškoj grupi. Portugalci već dugo nisu propustili učešće na nekom SP ili EP. A povrh svega, pobedili smo ih na Lužu, u njihovoj kući, gde boli najviše. Pre samo godinu dana smo doživeli bolan poraz od Škotske u plej-ofu za EURO. Izgubili smo na penale, Mitrović je promašio odlučujući i sada je “sklonio” taj promašaj golom u Lisabonu. Poznajući koliko je dobra osoba i igrač, veoma sam srećan zbog njega. Znam koliko mu je bilo teško i ovo je nešto zaista sjajno za sve u Srbiji- kaže Nikola Žigić za španske medije.

Foto: Starsportphoto

 

Nije želeo Žigić nikoga posebno da istakne.

- Imamo zaista jako dobre igrače. I dobru grupu. Većina tih momaka je prošla kroz mlađe reprezentativne selekcije i poznaju se jako dobro. Sada su postali bitni igrači i u svojim klubovima. Ako nastave ovako, mogli bi da naprave nešto zaista veliko! Imamo ratnički mentalitet. Borimo se i nikad se ne predajemo. Uvek je tako bilo. Ne odustajemo do kraja. Danas nikome nije lako da igra protiv Srbije! Svi su dobri. Radio sam sa njima dve godine u reprezentaciji i znam koliko su dobri kao ljudi i kao igrači. Nikoga ne bih da izdvajam. Iz sezone u sezonu su sve bolji i uspeli su da odvedu Srbiju u Katar.

Foto: Reuters

 

Istakao je u prvi plan selektora Dragana Stojkovića Piksija...

- Pre godinu dana nismo uspeli da se plasiramo na EURO i onda je došao Piksi umesto Tumbakovića i doneo nešto novo. Igrači su reagovali na njega na najbolji način i izborena je karta za Mundijal. Kada sam igrao u Crvenoj zvezdi, Piksi je bio predsednik. On je sjajna osoba, stalno je bio tu da nas oraspoloži kad je teško. Kao bivši igrač je uvek hteo da pomogne. Pogotovo mladim igračima sa savetima.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NIKOLALONDONKRAJINA

pre 2 godine

Zasto na dresovima grb sa 4S nije crvene boje ?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija