• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2021

20:20

NE, TO NIJE FUDBAL! TO JE KAZNENA EKSPEDICIJA! Liverpul DEMOLIRAO Arsenal u DERBIJU Premijer lige! /FOTO/

Tanjug/AP

Fudbal

NE, TO NIJE FUDBAL! TO JE KAZNENA EKSPEDICIJA! Liverpul DEMOLIRAO Arsenal u DERBIJU Premijer lige! /FOTO/

Podeli vest

Fudbaleri Liverpula savladali su Arsenal sa 4:0 (1:0) u derbiju 12. kola engleske Premijer lige

Ne, to nije fudbal! To je kaznena ekspedicija Jirgena Klopa! Fudbaleri Liverpula poigrali su se sa Arsenalom na Enfildu, deklasirali londonskog velikana sa 4:0 (1:0) i pokazali Mikelu Arteti da je njegova ekipa daleko od kvaliteta Lige šampiona! 

Foto: Tanjug/AP

Nažalost, taktika Mikela Artete uskratila je publici na Enfildu da uživa u predstavi dva ultraofanzivna tima. Arsenal u Liverpul nije stigao da igra fudbal, već da preživi, a kukavički pristup skupo je koštao Topdžije! Jedino što je Španac "hrabro" uradio večeras bio je skupob sa Jirgenom Klopom u prvom poluvremenu. 

Verbalki okršaj, a umalo i fizički, eskalirao je nakon što je Sadio Mane laktom udario Takehira Tomiasua. Arteta je burno reagovao i to je bila inicijalna kapisla da se upali i Jirgen Klop. Na svu sreću, četvrti sudija reagovao je na vreme i sprečio tuču kraj aut-linije, a Majkl Oliver obojici je pokazao po žuti karton. 

Foto: Tanjug/AP

Arsenal se gušio u svom petercu tokom većeg dela prvog poluvremena, Topdžije nisu uspevale da pređu pola, a jedini vredan pomena je golman Aron Ramzdejl. Englez je osujetio najmanje pet ozbiljnih šansi Redsa na Enfildu. U dva navrata je sjajnim odbranama zaustavio Sadio Manea, ali je Senegalac treći put bio nemilosrdan i doneo prednost Liverpulu. 

Na početku drugog poluvremena Arsenal je delovao kao ekipa sa početka sezone. Gotovo svako dodavanje bilo je na ivici greške, a upravo jedno takvo je u 54. minutu otvorilo šansu Diogu Žoti. Portugalac je presekao Lokongino dodavanje na ivici kaznenog prostora, slalomom izbacio kompletnu odbranu Topdžija, obišao i Ramzdejla, te lako pogodio praznu mrežu gostiju. 

Foto: Tanjug/AP

Ništa bolje za Arsenal nije bilo ni u nastavku meča. Šanse pred golom londonskog tima su se nizale, pretio je ponovo Mane, potom je i Žota bio u dobroj prilici, ali promene rezultata nije bilo. Prvu pravu šansu Arsenal je imao tek u 65. minutu preko Pjera Emerika Aubamejanga, ali je Alison Beker bio na pravom mestu i zaustavio njegov udarac. Pet minuta kasnije Aron Ramzdejl je još jednom brilijantno odreagovao. Mohamed Salah je spojio Žotu sa golom, ali Arsenlov golman pročitao njegov šut i zaustavio udarac iz peterca. 

Nešto je falilo da bi veče na Enfildu bilo kompletno, a to je bio pogodak Mohameda Salaha. Naravno, tragikomična odbrana Arsenala i to je dozvolila navijačima na kultnom stadionu. Kostas Cimikas je glavnom otvorio kontru, proigrao Sadia Manea koji nesebično prebacuje loptu na drugu stativu. Bio je to pravi zicer za Egipćanina i njegov deseti gol u Premijer ligi. Rešio je Jirgen Klop da u finišu meča šansu pruži Takumi Minaminu, a Japancu je bilo potrebno manje od deset sekundi da postigne i treći gol za Redse večeras. Ponovo je Mane pobegao kompletnoj odbrani Arsenala, proigrao Salaha, a egipatski mađioničar "kao na tacni" proigrava Minamina za 4:0!

PREMIJER LIGA - 12. kolo

Subota

Lester - Čelsi 0:3 (0:2)
Ridiger 14, Kante 28, Pulišić 71

Aston Vila - Brajton 2:0 (0:0)
Votkins 84, Mings 88

Barnli - Kristal Palas 3:3 (2:3)
Mi 19, Vud 278, Kornet 49 - Benteke 8, 36, Guehi 42

Njukasl - Brentford 3:3 (2:2)
Leskales 10, Žoeliton 39, Sen Maksiman 75 - Toni 11, Henri 31, Leskales 61ag

Norič - Sautempton 2:1 (1:1)
Puki 7, Hanli 79 - Adams 4

Votford - Mančester junajted 4:1 (2:0)
King 28, Sar 44, Pedro 92, Denis 96 - Van de Bek 50

Vulverhempton - Vest Hem 1:0 (0:0)
Himenez 58

Liverpul - Arsenal 4:0 (1:0)
Mane 39, Žota 52, Salah 74, Minamino 77

Nedelja

Mančester siti - Everton 15.00
Totenhem - Lids 17.30

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija