• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.11.2021

07:10

MARADONA GA JE MRZEO, SLOMILI SU MU KLJUČNU KOST KAD SE RODIO, MESI MU JE KUM... Životna priča Serhija Aguera!

reuters

Fudbal

MARADONA GA JE MRZEO, SLOMILI SU MU KLJUČNU KOST KAD SE RODIO, MESI MU JE KUM... Životna priča Serhija Aguera!

Podeli vest

Legendarni argentinski fudbaler Serhio Aguero završio je igračku karijeru zbog srčanih problema

Posle meča sa Alavesom, Aguero je saznao da ima srčanih problema, pa je bio na dodatnim ispitivanjima, koja su nažalost pokazala da Serhio ima srčanu artitmiju i da mora da završi karijeru. 

Svet su šokirale fotografije zabrinutog  Aguera kako sedi na terenu, ustaje i hvata za prsa dok izlazi iz igre. Bio je to tek peti meč velikog napadača u dresu Barselone, nažalost i poslednji.

Ono što je bilo naslućivano ipak će se obistiniti. Serhio Aguero završiće igračku karijeru! On bi u toku sledeće nedelje trebalo da se obrati na konferenciji za medije i definitvno saopšti svoju odluku. Problem je preopasan, a ako nastavi karijeru samo bi rizikovao zdravlje.

 

Serhio Aguero rođen je u Kilmesu 1988. godine, a prilikom porođaja došlo je do komplikacija. Njegova majka Adriana Aguero bila je u kritičnoj fazi trudnoće, a doktori kako bi je sačuvali u životu i uspešno porodili morali su da slome bebi ključnu kost. Srećom, sve se dobro završilo!

Foto: AP Photo/Jon Super

Tradicionalna proslava gola

Danas ga ceo svet zna kao Kuna i to je zanimljiva priča. Aguero koji je tada imao pet godina, gledao je japanski anime Wanpaku Omukashi Kumu Kumu, a jedan komšija je pogrešno izgovorio ime crtanog filma i od tada je nastao nadimak Kun.

Profesionalnu fudbalsku karijeru počeo je u Independienteu za koji je debitovao sa tek napunjeih 15 godina postavši tada najmlađi debitant ikad u argentinskoj ligi. 

 

S 18 godina je otišao u Atletico Madrid, bilo je to 2006. godine, koji je tada postavio klupski rekord sa 21,7 miliona evra koliku su platili Aguera. 

Ubrzo je kroz reprezentaciju uspostavio veliko prijateljstvo s Lionelom Messijem kojeg je u autobiografiji "Born to rise" nazvao bratom i s kojim ga veže i kumstvo otkako se oženio ćerkom Dijega Maradone, Đijanom s kojom se i rastao nakon četiri godine braka 2012.

Foto: Reuters

Aguero i Mesi

Sa Đijanom ima i sina Bendžamina (10), a njihov razvod najteže je pao Maradoni koji od tada nije razogovarao sa Serhiom. 

- On je slabić. Ne želim ni spominjati njegovo ime. - rekao je Maradona pre nekoliko godina. 

 

Mančester Siti je 2011. godine oborio klupski rekord dovođenjem Aguera za 40 miliona evra. 

Foto: Reuters

Serhio Aguero

U osam sezona na "Etihadu" postao je najbolji strelac Mančester Sitija u istoriji. U 345 utakmica postigao je 239 pogodaka, međutim, najbitniji je definitivno onaj iz njegove prve sezone. Igralo se poslednje kolo Premijer lige, igrala se  sudijska nadoknada, a on je u 94. minutu postigao gol koji je Sitiju doneo titulu prvaka nakon 44 godine. Crveni deo Mančestera briznuo je u plač. Ostalo je istorija. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija