• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2021

23:31

PERES OSUO PALJBU PO UEFA! Pričaju laži i prete! Da vas podsetimo ko je Real Madrid!

Fudbal

PERES OSUO PALJBU PO UEFA! Pričaju laži i prete! Da vas podsetimo ko je Real Madrid!

Podeli vest

Prvi čovek Real Madrida Florentino Peres ne odustaje od Superlige Evrope

Ponovo je prvi čovek Madriđana udario po UEFA uptuživši ih da "pričaju lažne priče". On je pokušao da iz svog ugla objasni zašto bi bilo dobro osnovati novo takmičenje.

- Superliga je sloboda. Zbog pandemije smo pokušali da promenimo dinamiku fudbala kako ne bi umro. Superliga je sloboda, transparentnost, finansijski fer-plej i solidarnost. To je projekat koji će konačno moći da zaštiti finansijski fer-plej i time spreči klubove da dobiju veliku finansijsku podršku -kaže Peres koji ističe da je  Superliga spremna za promene.

Foto: reuters

Florentino Perez

- Podaci nam govore da se mladi udaljavaju od fudbala, gubimo navijače. Format Lige šampiona ne bi trebalo da postoji. Ajaks je, pošto je stigao do polufinala, bio primoran da igra preliminarni meč sledeće godine. Superliga će biti otvorena za promene u bilo kom trenutku. Veliki klubovi u Evropi imaju odgovornost da razmišljaju o budućnosti fudbala. Mi, a ne UEFA, snosimo sve operativne troškove i rizike, a 12 najvažnijih klubova proglasilo je Superligu i osnovalo udruženje. UEFA je ispričala lažnu priču.

Foto: reuters

 

- Pretnje i pritisci nisu uticali na tri kluba, koji rade na tome da fudbal nastavi da interesuje nove generacije. U svakom slučaju, moram da podsetim UEFA ko je Real Madrid. To je najuspješniji klub u istoriji, koji je pazio na tradiciju fudbala uvek kada je bio u opasnosti. Ne može predsednik UEFA da vređa predsednika takvog kluba. Ono što je još važnije jeste činjenica da je špansko pravosuđe presudilo da ne smemo i da ne možemo da snosimo nikakve posledice osnivanja Superlige. To je legalna ideja, to je sloboda - zaključio je Peres.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija