• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SportFem

22.11.2021

14:41

PIKSIJEVI ORLOVI MOTIVISALI DAME! Nevena Damjanović: Hoćemo i mi na Svetsko prvenstvo!

Starsportphoto

Fudbal

PIKSIJEVI ORLOVI MOTIVISALI DAME! Nevena Damjanović: Hoćemo i mi na Svetsko prvenstvo!

Podeli vest

Nevena Damjanović poručuje da i devojke žele kao najbolji srpski fudbaleri, koji su izborili plasman na Svetsko prvenstvo

Defanzivna fudbalerka srpskog nacionalnog tima i ruskog CSKA Nevena Damjanović veruje da naša ekipa u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo može barem do baraža, a onda ni šampionat u Australiji i Novom Zelandu neće biti daleko.

Reprezentativke su se okupile u ponedeljak u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, gde će već za tri dana dočekati Bugarsku (16.00) u 5. kolu grupe H. Izabranice Predraga Grozdanovića trenutno su četvrte na tabeli, ali veruju da im drugo mesto nije nedostižno.

Moglo bi da se dogodi da presudna bitka za baraž bude protiv Portugala u Beogradu, a Nevena Damjanović se nada da bi u tom slučaju devojke prošle kao muški tim koji je pobedom u Lisabonu otišao pravo na SP.

- Napravljen je jako veliki uspeh i ponosni smo na muškarce koji će nas predstavljati na Svetskom prvenstvu u Kataru. Naravno da su nas dodatno motivisali tim uspehom, pa se nadamo da ćemo i mi pobediti Portugal i domoći se barem drugog mesta u grupi i baraža - kaže Damjanović u razgovoru za SportFem.

Foto: Starsportphoto

 

Srbiji će biti potrebne za početak obe pobede nad Bugarskom, kako za tri dana u Staroj Pazovi, tako i 30. novembra u Plovdivu. Ali i serija dobrih rezultata u susretima sa Turskom i Izraelom, pre nego dođe odlučujući susret s Portugalkama.

Dobar je i baraž

I drugo mesto bi bilo uspeh za nas, pa da onda kroz baraž probamo da ostvarimo istorijski rezultat
Nevena Damjanović

- Prioritet nam je da osvojimo svih šest bodova protiv Bugarske. Kvalitetniji smo od njih, ali nijedna utakmica ne može da se dobije unapred i na papiru i nijedan rival ne sme da bude potcenjen. Pogotovo kad je reč o reprezentacijama i takmičenju kakve su kvalifikacije, gde je svaki korak veoma važan. Verujemo da i dalje imamo realne šanse da osvojimo drugo mesto u grupi, dok je prva pozicija baš teško dostižna, jer su Nemica apsolutni favoriti. I drugo mesto bi bilo uspeh za nas, pa da onda kroz baraž probamo da ostvarimo istorijski rezultat - dodaje Nevena.

Situacija sa zdravstvenim stanjem u ekipi je bolja nego minulog meseca.

- Mislim da ipak nećemo biti skroz kompletne, ali važno je da se dobro osećaju devojke koje budu na okupu. Kad smo kompletni imamo odličan tim, ali suština reprezentacije jeste da imate širu bazu igračica i da svaka svojim kvalitetom može da donese nešto novo i drugačije.

Nadamo se da će nevena nastaviti u državnom timu, gde je stala u klubu. Sa dva gola pomogla ekipi CSKA da pobedi novog šampiona Rusije i velikog gradskog rivala Lokomotivu (2:0). „Armejke“ su sezonu završile na drugom mestu.

- Iskreno, može se reći da sam zadovoljna drugom pozicijom. Imale smo u jednom trenutku sedam bodova manje od Zenita, a uspele smo da ih preteknemo. Kao svaki sportista, moj cilj je prvo mesto, ali pridružila sam se ekipi usred sezone, već smo imali bodovni zaostatak. I drugo mesto je dobar rezultat.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija