• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.11.2021

14:04

FILMSKA PRIČA HEROJA MILANA! Dostavljao frižidere, sad ga slave navijači Rosonera! /FOTO/

reuters

Fudbal

FILMSKA PRIČA HEROJA MILANA! Dostavljao frižidere, sad ga slave navijači Rosonera! /FOTO/

Podeli vest

Milan je s 1:0 pobedio Atletilo u Madridu, a "rosonerima" je ovo bila prva pobeda u pet kola, pa su se vratili u život

Ono što je posebno zanimljivo je životna priča glavnog junaka rosonera. U 87. minutu je pobednički gol  postigao 30-godišnji Žunior Mesijas. 

Mesijas je do 2011. godine igrao za Kruzeiro nakon čega je sa suprugom, sinom i bratom preselio u Torino, ali ne da bi igrao fudbal.

Foto: reuters

 

Mesijas je nakon dolaska u Italiju radio kao dostavljač frižidera i bele tehnike, a fudbal je igrao za svoju dušu u amaterskom klubu. Tako je proveo četiri godine, a onda ga je 2015. otkrio nekadašnji fudbaler Torina Ecio Rosi.

Odvodi ga u Kazale, da bi posle nekoliko sezona, prešao u Gocano. U tom timu je pre samo tri godine igrao u četvrtom rangu italijanskog fudbala, a sa Gocanom posle stiže do Serije C.

Na leto 2019. godine je prešao u Krotone u Seriji B i s njima ušao u Seriju A gde je u 36 mečeva postigao devet golova i upisao četiri asistencije. U Milan je stigao na pozajmicu i to poslednji dan prelaznog roka.

Foto: reuters

 

Rosoneri su ga platili 2.6 miliona evra uz pravo otkupa za 5.4 miliona. Do utakmice s Atletikom je upisao tek dva nastupa u Seriji A i to kao zamena. Zamena je bio i u Madridu kada je ušao u 65. minutu u debiju u Ligi šampiona. Samo 22 minuta kasnije postigao je gol za pobedu koja je Milan vratila u život.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija