• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.11.2021

17:26 >> 17:40

"ZLATNE KOKE" BORUSIJE DORTMUND! Volfsburg bez šansi pred MALENOM i HALANDOM! /FOTO/

Tanjug/AP

Fudbal

"ZLATNE KOKE" BORUSIJE DORTMUND! Volfsburg bez šansi pred MALENOM i HALANDOM! /FOTO/

Podeli vest

Fudbaleri Borusije Dormtund savladali su Volfsburg sa 3:1 (1:1) u derbiju 13. kola Bundeslige

Nema Erlinga Halanda? Nije problem - Borusija ima još jednog bisera u napadu! Holandski golgeter Donjel Malen koji je tokom leta stigao na Signal Iduna Park doneo je trijumf Milionerima u velikom derbiju Bundeslige na gostovanju Volfsburgu, a Norvežanin ga potvrdio u 81. minutu - 3:1 (1:1). 

Iako su Vukovi agresivno otvorili meč i poveli protiv ljutog rivala posle samo 100 sekundi preko Veghorsta, Borusija je ekspresno odgovorila i posle preokreta preskočila minhenski Bajer, te zasela na čelo Bundeslige! 

Foto: Tanjug/AP

Izjednačenje Milionerima doneo je Emre Džan iz penala u 35. minutu, a onda je su na scenu stupile Borusijine "zlatne koke"! Donjel Malen je na startu drugog poluvremena doneo kompletan preokret, a konačan rezultat postavio je Erling Haland koji je ušao u finišu meča posle duge pauze zbog povrede! 

Iako je meč u Volfsburgu bio najveći derbi, najviše uzbuđenja viđeno je u Firtu! Grojter je dočekao Hofenhajm, a četa Sebastijana Henesa upisala je na "Tomas Zomeru" upisala ubedljivu pobedu - 3:6 (1:2). 

Domaćin je poveo preko Levinga, a početak sjajnog dana nagovestio je Ilas Bebu! Napadač iz Toga meč je završio sa tri gola i doneo ogromnu pobedu Hofu! Imao je Bebu podršku u vidu Žoržinja Rutera. Sa druge strane, Hrgota je bio jedini raspoložen za igru, ali ni njegove dve asistencije i gol nisu pomogle "fenjerašu" da upiše prvu pobedu u Bundesligi. 

Foto: Tanjug/AP

Od ostalih rezultata Keln je na svom terenu savladao Borusiju Menhengladbah sa 4:1, a svi golovi pali su u drugom poluvremenu. Bohum je bio bolji od Frajburga, a pobedonosni gol postigao je srpski vezista Miloš Pantović!

BUNDESLIGA - 13. KOLO

Petak
Štutgart - Majnc 2:1 (1:1)
Ito 21, Sosa 51 - Hak 39

Subota
Bohum - Frajburg 2:1 (0:0)
Polter 54, Pantović 82, - Linhart 52

Grojter Firt - Hofenhajm 3:6 (1:2)
Leveling 22, Tilman 46, Hrgota 68 - Bebu 32, 62, 80, Ruter 40, 58, Majerhofer 68ag

Herta - Augzburg 1:1 (1:0)
Rihter 40 - Gregorič 90+7

Keln - Menhengladbah 4:1 (0:0)
Ljubičić 55, Ut 77, Duda 78, Anderson 90+3 - Hofman 74

Volfzburg - Dormund 1:3 (1:1)
Veghorst 2 - Džan 35pen, Malen 55, Haland 81

Bajern - Bilefeld 18:30 

Nedelja

Ajntraht - Union Berlin 15:30

RB Lajpcig - Leverkuzen 17:30

Пласман обезедио SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija