• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2021

17:01

SNEŽNI DERBI U MANČESTERU! Čekićari UŽIVALI u Sitijevoj rapsodiji! Benitezu "kuva" sopstveni OTKAZ na Gudisonu!

Tanjug/AP

Fudbal

SNEŽNI DERBI U MANČESTERU! Čekićari UŽIVALI u Sitijevoj rapsodiji! Benitezu "kuva" sopstveni OTKAZ na Gudisonu!

Podeli vest

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Vest Hem sa 2:1 (1:0) u derbiju 13. kola Premijer lige

Današnji dan pravi je praznik za sve fudbalske sladokusce, posebno ljubitelje engleske Premijer lige buduće da su na programu dva velika derbija, a jedan je već završen! Mančester siti je na svom terenu, uz dosta muke, savladao Vest Hem sa 2:1 (1:0) i tako se izjednačio sa Čelsijem na vrhu tabele! 

Iako rezultat deluje neatraktivno, imala je publika na Etihadu šta da vidi. Vest Hem je u Mančester došao da se brani i eventualno iz kontre ugrozi Edersona, ali se taktika Dejvida Mojesa raspala kao kula od karata nakon samo 17. minuta i gola Rijada Mareza. 

Foto: Tanjug/AP

Ipak, VAR je pogledao Čekićare i zbog ofsajda poništio gol Alžircu, ali nije dugo trebalo Građanima da pronađu put ka golu Lukaša Fabijanskog. Ilkaj Gundogan je šutem sa distance matirao Poljaka i doneo vođstvo Sitiju koje su izabranici Pepa Gvardiole umeli da sačuvaju do kraja meča, da bi u 90. minutu rezervista Fernandinjo potvrdio pobedu Građana. 

Vest Hem je u sudijskoj nadoknadi uspeo da smanji zaostatak, ali to nije bilo dovoljno da se ugrozi pobeda Sitiju. 

Početak ere Rafaela Beniteza na klupi Evertona obećavala je, ali posle serije katastrofalnih rezultata i današnjeg poraza od Brentforda u Londonu (1:0) utisak je da je Španac prvi sledeći kandidat da se preseli na "biro rada"! 

Foto: Tanjug/AP

Karamele su vezale sedam mečeva bez pobede, bliži su borbi za opstanak nego za izlazak u Evropu što se upravi sa kluba sa Gudisona sigurno neće dopasti. Everon protiv Brentforda nije pokazao apsolutno ništa, a samo jedan gol bio je dovoljan Osama za nova tri boda. Jedini strelac na meču bio je Ajvan Toni u 24. minutu iz penala. 

Stigao je Votford na krilima velike pobede protiv Mančester junajteda na megdan Lesteru na "King Pauer", ali se Stršljeni nisu lepo proveli u Lesterširu - 4:2 (3:1). 

Imao je Džejmi Vardi svoj dan, pridružio mu se i Džejms Medison, te se Votfordu od starta pisalo loše. Povele su Lisice preko Medisona u 16. minutu, ali je nedugo zatim Džošua King sa kreča poravnao na 1:1. 

Foto: Tanjug/AP

Ipak, dva gola Džejmi Vardija u finišu prvog dela meča rešila su pitanje pobednika, pokušao je Klaudio Ranijeri sa izmenama, Denis je u 61. smanjio zaostatak Votforda, ali je sreća gostiju dugo trajala. Konačan rezultat postavio je Ademola Lukman samo pet minuta kasnije. Lester ovom pobedom prekida seriju loših rezultata u Premijer ligi i tri meča bez trijumfa. 

PREMIJER LIGA – 13. KOLO

Subota

Arsenal – Njukasl 2:0 (0:0)
Saka 56, Martineli 66

Kristal Palas - Aston Vila 1:2 (0:1)
Guehi 90+5 – Target 15, Mekgin 86

Liverpul - Sautempton 4:0 (3:0)
Žota 2, 32, Tijago 37, Van Dajk 52

Norič - Vulverhempton 0:0

Brajton - Lids 0:0

Nedelja

Brentford - Everton 1:0 (1:0)
Toni 24pen

Lester – Votford 4:2 (3:1)
Medison 16, Vardi 34, 42, Lukman 68 – King 30pen, Denis 61

Mančester Siti – Vest Hem 2:1 (1:0)
Gundogan 33, Fernandinjo 90 - Lancini 90+4

17.30 Čelsi - Mančester Junajted 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija