• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2021

13:13

SRBIN ZALUDEO TIMOVE IZ LIGA PETICE! Mogu da ostanem, ali SPREMAN sam i da odem!

Tanjug/AP

Fudbal

SRBIN ZALUDEO TIMOVE IZ LIGA PETICE! Mogu da ostanem, ali SPREMAN sam i da odem!

Podeli vest

Malme je juče u pretposlednjem kolu švedskog šampionata savladao Kalmar u gostima sa 1:0 i došao na korak od odbrane titule

Ukoliko Malme postane šampion, biće to i prvi trofej mladog srpskog internacionalca Veljka Birmančevića u karijeri.

On je pre nepunih godinu dana pojačao Malme iz Čukaričkog u transferu teškom 1.000.000 evra i ispostavio se da su i on i klub napravili sjajan potez. Ubrzo je postao jedan od glavnih igrača švedskog tima i dao ogroman doprinos na putu ka plasmanu u Ligu šampiona! On je na 39 mečeva za Malme je postigao 13 golova i pet asistencija, a većinu toga u ključnim mečevima.

Foto: printscreen

 

- Volim da igram važne utakmice. Naprimer, ove sezone sam bio najbolji u najbitnijim mečevima u kojima sam davao golove i beležio asistencije. Ranije sam imao problem sa trenerima koji su me kritikovali da ne volim „male utakmice“. Govorili su mi da ne treba da biram utakmice i da potcenjujem slabije rivale, ali jednostavno, volim velike utakmice! Mislim da još nisam pokazao 100 odsto svojih mogućnosti. Nisam čak ni blizu toga. Svi koji me prate, znaju koje su moje mogućnosti i da sam trenutno na 50-60 odsto svojih kapaciteta. Imam još mnogo toga da pokažem. Mogu da driblam bolje i da d bolje odluke u završnici... Stigao sam malo pre nego što je sezona počela i nisam prošao pripreme sa ekipom, ali sam uspeo da postanem jedan od igrača oko kojih se sve vrti. Uspešno smo prošli kvalifikacije za Ligu šampiona, ali mogao sam još bolje od toga. Svestan sam svojih kvaliteta, a svestan ih je bio i Malme kada me je kupio. Ispostavilo se da su bili u pravu, o čemu govori i sadašnji interes drugih klubova za mene. Neću da lažem sam sebe jer znam da mogu bolje i da nisam 100 odsto uživao u fudbalu kao što to inače činim. Ako ostanem i za sledeću sezonu, biću bolji“ - kaže Veljko Birmančević za švedske medije.

Foto: Starsportphoto

Iz Čukaričkog je otišao u Švedsku

Srbin je pričao i o opciji da pređe u drugi klub.

- Igrač sam Malmea i spreman sam da igram ovde i sledeće sezone. Mentalno sam spreman i za korak napred u karijeri. Otvoren sam za obe opcije. Postoji mnogo interesovanja za mene, ali prvo moramo da privedemo sezonu kraju pa tek onda da vidimo koje su sve opcije u igri. Trenutno sam psihički potpuno fokusiran na ekipu i ne želim da razmišljam o drugim stvarima. Istina je da se ne bih iznenadio ako odem na kraju ove sezone. Ne želim još da pričam o tome, ali postoji interesovanje iz „liga petice“. Naravno da je san svakog igrača da zaigra u tim ligama. I ja se nadam da ću uspeti jednog dana. Malme mi je mnogo pomogao da dođem do tog nivoa. I ja sam takođe pomogao klubu da ostvari značajne rezultate i uđe u Ligu šampiona. Kada se sve sagleda, bila je ovo sjajna sezona i za mene i za Malme.

Svestan je Birmančević da bi ga transfer u neku jaču ligu priblićio i dresu reprezentacije Srbije za koju je debitovao ovog leta!

- Ne razmišljam još o tome. Poziv u reprezentaciju je došao jer sam dao odlučujuči gol za plasman u Ligu šampiona i postigao sam još neke bitne pogotke. Selektor je to video i pozvao me je. Srbija ima izvanredan tim sa izvanrednim igračima iz liga petice. Ako isključimo Tadića koji igra za Ajaks, ja sam bio jedini u reprezentaciji van najjačih evropskih liga. Skrenuo sam pažnju igrama u klubu i ako sledeće sezone budem igrao za neki od klubova iz „liga petice“, verujem da ću biti još bliži dresu reprezentacije. 

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija