• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2021

16:50

RASPISANI IZBORI ZA PREDSEDNIKA FUDBALSKOG SAVEZA SRBIJE! Ne postoji starosna granica, POLITIČARI imaju pravo KANDIDATURE!

Starsportphoto

Fudbal

RASPISANI IZBORI ZA PREDSEDNIKA FUDBALSKOG SAVEZA SRBIJE! Ne postoji starosna granica, POLITIČARI imaju pravo KANDIDATURE!

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije dobio je novi Statut

Nakon nekoliko meseci čekanja i većanja, Fudbalski savez Srbije dobio je novi pravni akt - statut, a isti je izglasan na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine! 

Pored toga, napokon su raspisani i izbori na svim nivoima, čime je počela trka za mesto novog predsednika Fudbalskog saveza Srbije! Novi Status ukinuo je starosnu granicu, a pravo da se kandiduje imaće i političari, ali će u slučaju pobede morati da podnese ostavku na sve političke funkcije. 

Kako je saopšteno na sajtu FSS sednici Skupštine u Staroj Pazovi prisustvovalo je 63 delegata. Predsedavao je zamenik predsednika FSS Nenad Bjeković i čovek koji slovi kao ozbiljan kandidat za novog predsednika. 

- Pre svega, koristim ovu priliku da prenesem najiskrenije čestitke porodice UEFA, posebno našeg predsednik, Aleksandra Čferina i našeg generalnog sekretara, Teodora Teodoridisa, na plasmanu Srbije na Prvenstvo sveta 2022. u Kataru. Igrači, selektor, stručni štab i ceo Savez, obavili su sjajan posao direktno se plasirajući u veoma teškoj grupi. Siguran sam da će ova fantastična generacija igrača nastaviti da donosi radost vašoj zemlji. I dok je Srbija sjajna na terenu, napravila je veoma pozitivan napredak i van terena od našeg poslednjeg susreta pre nekoliko meseci. Želim da se iskreno zahvalim generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću, i njegovoj ekipi na neumornom naporima u stvaranju veoma potrebnog novog pravnog okvira za srpski fudbal, uprkos stalnim izazovima. Predložene izmene su rezultat konstruktivnih i uspešnih konsultacija. UEFA i FIFA su odobrili ove izmene i u potpunosti ih podržavaju. Novi Statut i novi poslovnik doneće potrebne jasne promene u FSS na svim nivoima njegove organizacione strukture i obezbediće potpuno poštovanje pravnih okvira UEFA i FIFA. Najznačajnije je to da će izmene obezbediti balansiranu i inkluzivniju strukturu članstva, jasnu podelu ovlašćenja uz provere i ravnoteže, ojačaće nezavisno odlučivanje, konsolidovati Skupštinu kao najviše zakonodavno telo uvesti transparentna pravila za izbore i povećati sveukupnu transparentnost i odgovornost - rekao je predstavnik UEFA, Nikola Luka. 

Posle diskusije delegata, novi Statut Fudbalskog saveza Srbije usvojen je jednoglasno. Usvojen je i novi Pravilnik o radu Skupštine FSS, takođe jednoglasno. Usvojena je odluka o raspisivanju izbora i dato ovlašćenje Izvršnom odboru da odredi datum početka svih aktivnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dekduba

pre 2 godine

Sramota! Skandal! Nemam reci sta se radi jasno je kao dan da se bjekovic gura na mesto predsednika. Jel potrebno to ovoj drzavi? Krajnje je vreme da se Vucic umesa u ovo jer ce ovo smece bjekovic doneti i njemu stete garantujem vam to. Svi jedva cekaju da se omasovi nezadovoljstvo u zemlji da bi to iskoristili protiv Vucica. Sa bjekovicem na celu pre ili kasnije pocece Marakana da se puni ljudima a to ce se prelivati i na politicke interese. Zato stop bjekovicu, hocemo nekog normalnog i postenog bivseg sportistu kao sto su Vidic, Jugovic...

alekmaric93

pre 2 godine

Pogledajte samo komentare na sportskim portalima i na sportskim forumima. Oslusnite samo misljenje naroda. Narod je jednoglasno PROTIV Bjekovica

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija