• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

04.12.2021

09:57

JUNAJTED ĆE OPET BITI NEPOBEDIV! Nemac odmah zasukao rukave, hoće da preporodi "đavole"!

ap photo

Fudbal

JUNAJTED ĆE OPET BITI NEPOBEDIV! Nemac odmah zasukao rukave, hoće da preporodi "đavole"!

Podeli vest

Mančester junajted je trenutno daleko iza Čelsija, Liverpula i Mančester sitija, ali želimo da pobeđujemo i da izvučemo najbolje što možemo iz ove sezone, poručuje novi menadžer "crvenih đavola" Ralf Rangnik

Mančester junajted je trenutno daleko iza Čelsija, Liverpula i Sitija, a naš cilj je da im se približimo i da pobeđujemo u svakoj utakmici, poručuje novi menadžer ekipe s "Old Traforda" Ralf Rangnik (63)!

Iskusni nemački stručnjak u petak je zvanično preuzeo "crvene đavole", koje će predvoditi s klupe do kraja sezone, a potom ostati još dve godine u klubu kao savetnik.

Pedantni Nemac, poznat po tome što se jednako dobro snalazi i kao trener i kao sportski direktor, nasledio je na klupi Junajteda Olea Gunara Solskjera, koji je nedavno dobio otkaz. Od Rangnika na "Old Trafordu" očekuju da trenutno sedmoplasiranu ekipu u Premijer ligi vrati u sam vrh engleskog fudbala, a potom da od narednog leta pređe na poziciju savetnika zaduženog za dovođenje pojačanja i izabere trenera koji će voditi tim.

Foto: Reuters

 



Problemi u defanzivi

Iskusni fudbalski radnik je na predstavljanju poručio da će sve učiniti da se približi trenutno najjačim engleskim klubovima, Čelsiju, Liverpulu i Mančester sitiju.

- Suština svega je da se pobeđuje u svakoj utakmici. Vrlo sam ambiciozan po tom pitanju. Želimo da izvučemo najbolje što možemo iz ove sezone. Trenutno moramo biti realni i reći da je razlika između nas i vodeće trojke velika. Ipak, videćemo. U četvrtak smo protiv Arsenala primili dva gola i to moramo promeniti. Pobedili smo, ali imamo dva primljena pogotka po utakmici. Tako nešto nam zaista nije potrebno. Želimo da smanjimo oscilacije u defanzivi, za početak - poručio je Rangnik na predstavljanju.

Kristijano premašio 800 golova u karijeri


Kristijano Ronaldo u četvrtak uveče postao je prvi fudbaler koji je postigao više od 800 golova u klubovima i u reprezentaciji. On je protiv Arsenala dva puta bio strelac, pa je stigao do 801. pogotka u karijeri. Daleko iza njega ostali su čuveni Brazilac Pele, koji ima 765, a Lionel Mesi je treći sa 756 golova. Ronaldov rekord, ipak, nije priznat svuda u svetu. Fudbalski savez Češke ranije je tvrdio da je čuveni napadač iz Čehoslovačke Jozef Bican bio strelac čak 821 pogotka. Ipak, njemu su računati golovi i na prijateljskim utakmicama, kao i tokom Drugog svetskog rata, pa taj rekord nije globalno priznat.


Nekadašnji strateg Štutgarta, Šalkea, Hofenhajma i Lajpciga oduševljen je što će u ekipi imati jednog od najboljih igrača svih vremena, Kristijana Ronalda. Kako kaže, bez obzira na to što ima 36 godina, Portugalac i dalje može mnogo da pruži. Ipak, najavio je da će kod njega možda imati nešto drugačiju ulogu.

Otpustio Marka Nikolića


Ralf Rangnik je kao sportski direktor od Lajpciga napravio vrhunsku ekipu, a zanimljivo je da je radio i u moskovskoj Lokomotivi, gde je sarađivao sa srpskim stručnjakom Markom Nikolićem. U ruskom velikanu bio je šef sportskog sektora i upravo njega su navijači "železničara" optužili da je smestio otkaz nekadašnjem treneru Partizana.


- Video sam da je Ronaldo voljan da se podredi timu. I dalje je igrač koji mnogo doprinosi igri, ali suština svega je da napredujemo kao ekipa, a da fokus ne bude samo na Ronaldu. On je sjajan profesionalac. Nisam dosad u karijeri video igrača njegovih godina koji je fizički tako spreman. Međutim, igramo u ligi u kojoj je takmičarski duh najizraženiji na svetu. Zato mi je potrebno da svi igrači budu na visokom nivou - dodaje Rangnik.

Nemac će na klupi Junajteda debitovati u nedelju (15.00, Sport klub 1) protiv Kristal palasa. Navijači od njega očekuju da ekipu dovede među četiri najbolja tima na tabeli i tako se izbori za plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Osim toga, nadaju se da će iskoristiti svoje pregovaračke sposobnosti i narednog leta dovesti najveće zvezde svetskog fudbala, među kojima je prva meta Erling Holand iz Borusije Dortmund.

 

Foto: ap photo

 


Nema pojačanja

Mediji su čak najavili da će Rangnik dobiti bonus za svaku veliku zvezdu koju dovede na "Old Traford", što je on demantovao.

- Čitam da mi sleduje deset miliona za Holanda, deset za Mbapea, pa isto toliko za Levandovskog i Kimiha... To je glupost. Nema takve klauzule u mom ugovoru. O novim igračima nema smisla govoriti dok traje sezona. Čitav svet zna kakav je igrač Holand, ali o novim igračima nismo pričali. Sada je važno do detalja upoznati ekipu koju imamo na raspolaganju - kaže između ostalog Rangnik.

 


PREMIJER LIGA

15. kolo

Subota

Vest Hem - Čelsi 13.30
Njukasl - Barnli 16.00
Sautempton - Brajton 16.00
Vulverhempton - Liverpul 16.00
Votford - Man. siti 18.30


Nedelja

Lids - Brentford 15.00
Man. junajted - Kristal palas 15.00
Aston Vila - Lester 17.30


Ponedeljak

Everton - Arsenal 21.00

Standings provided by SofaScore LiveScore





Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija