• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

07.12.2021

22:27

PIKSIJU JOŠ JEDNO LASKAVO PRIZNANJE! Uneo je renesansu u srpski fudbal i ZASLUŽIO JE!

Starsportphoto

Fudbal

PIKSIJU JOŠ JEDNO LASKAVO PRIZNANJE! Uneo je renesansu u srpski fudbal i ZASLUŽIO JE!

Podeli vest

Žiri Sekcije sportskih novinara Niša odlučio je večeras da nagradu "Sportska ličnost godine Niša" za 2021. godinu dodeli selektoru fudbalske reprezentacije Srbije Draganu Stojkoviću

Takodje, odlučeno je i da novoustanovljena nagrada "Sportski Gran pri Niša" ode u ruke vaterpolo reprezentativca Srbije Save Randjelovića.Nagrada "Sportska ličnost godine Niša" dodeljuje se, tradicionalno, značajnim ličnostima (sportistima, trenerima, funkcionerima), bez obzira na to gde trenutno žive i rade, a svojim aktuelnim angažmanom u sportu značajno doprinose sportskom ugledu Niša.

Kako se navodi o obrazloženju nagrade, selektoru Stojkoviću se pripisuju najveće zasluge za direktan plasman fudbalske reprezentacije Srbije na Svetsko prvenstvo u Kataru, sa prvog mesta u kvalifikacionoj grupi, uz šest pobeda i dva remija, a bez poraza u kvalifikacijama.

Foto: Starsportphoto

 

- Kao rodjeni Nišlija, unevši renesansu u srpski reprezentativni fudbal, Dragan Stojković Piksi je, prema mišljenju žirija, potpuno zaslužio ovogodišnje priznanje- ističe se u saopštenju Sekcije sportskih novinara Niša.

Vaterpolista Sava Randjelović bio je jedini sportista ponikao u Nišu koji je nastupao na Olimpijskim igrama u Tokiju.

- On je sa vaterpolo reprezentacijom Srbije odbranio naslov olimpijskog pobednika i tako postao prvi sportista iz našeg grada sa dva olimpijska zlata. Zbog toga je žiri ove godine načinio presedan i ustanovio novo priznanje, adekvatno ovom vanserijskom sportskom dostignuću- navodi se u saopštenju.

Draganu Stojkoviću i Savi Randjeloviću priznanja će biti uručena na svečanosti zakazanoj za 22. decembar kada će biti proglašeni dobitnici tradicionalnih priznanja "Sportista godine Niša", "Najbolji mladi sportista Niša" i "Najuspešniji sportski kolektiv Niša" za 2021. godinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija