• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

15.01.2022

10:06

STOJANOVIĆ ZA INFORMER: Piksi neće lake rivale! STOJKOVIĆ SE NE OPTEREĆUJE ŽREBOM ZA SP, JASNO je da se NIKOG ne plaše!

Fudbal

STOJANOVIĆ ZA INFORMER: Piksi neće lake rivale! STOJKOVIĆ SE NE OPTEREĆUJE ŽREBOM ZA SP, JASNO je da se NIKOG ne plaše!

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi svestan je da mora da pobeđuje jake rivale ako želi uspeh na Svetskom prvenstvu i zato se ne opterećuje žrebom, kaže za Informer direktor A reprezentacije Stevan Dika Stojanović

Selektora ne pogađa što ćemo biti u trećem šeširu prilikom izvlačenja grupa za Mundijal, svestan je da svakako moramo da savladamo nekog ozbiljnog da bismo prošli grupu, kaže direktor reprezentacije Stevan Stojanović. 

Foto: Starsportphoto

 

"Orlovi" su izborili plasman na Svetsko prvenstvo u Katar i kako sada stvari stoje, biće u trećem šeširu prilikom izvlačenja grupa. Samo u teoriji moguće je da se domognu drugog šešira, ali da bi se to dogodilo, potrebno je da se ne plasira nekoliko selekcija koje su na rang-listi FIFA bolje rangirane od Srbije, ali i da naš državni tim dodatno napreduje. Srbija će prvu priliku da popravi plasman na rang-listi FIFA imati za mesec i po dana. "Orlovi" će odigrati prijateljske utakmice sa Mađarskom u Budimpešti 24. marta, a zatim sa Danskom u Kopenhagenu 29. marta.

Foto: Starsportphoto

 

Prema Stojanovićevim rečima, selektor Stojković veruje u igrače i svoj rad toliko da mu je svejedno ko će nam biti protivnici na Svetskom prvenstvu u Kataru krajem novembra i početkom decembra.
- Ko god poznaje Piksija, zna da mu to nije od presudnog značaja. Naravno, velika je stvar što je reprezentacija napredovala i što nije kao na prošlom Mundijalu u Rusiji u četvrtom šeširu, ali ne patimo od toga što nećemo biti u drugom. Selektor je svima oko sebe ulio samopouzdanje. Svi igrači veruju da mogu da se nose sa jakim reprezentacijama. Tokom kvalifikacija je više puta govorio da moraš nekog jakog da pobediš da bi se plasirao na Mundijal. Isto važi i za grupu, moraćemo nekog jakog da pobedimo da bismo prošli u nokaut fazu - objasnio je Stojanović.

Foto: Starsportphoto

 
Optimisti
Koga god da izvučemo, idemo da se borimo i da pobeđujemo. Piksijeva reprezentacija nikog se ne plaši
Stevan Stojanović

 

Poslednje okupljanje reprezentativaca bilo je u novembru, kada su "orlovi" pobedili Portugal u Lisabonu i direktno se plasirali na Mundijal. Stojanović kaže da čelnici FSS prati igre svih reprezentativaca mada su sada više okrenuti rešavanju logističkih problema.

- Sad je miran period, zatišje. Naravno, u toku smo sa svim šta rade reprezentativci, kako igraju i znamo šta od koga očekujemo. Koristimo ovaj period da rešimo neke druge stvari. Hoćemo u miru da sačekamo žreb 1. aprila, a onda koga god da izvučemo, idemo da se borimo i da pobeđujemo. Valjda je jasno da se Piksijeva reprezentacija nikog ne plaši - zaključio je Stojanović za Informer.

Foto: Starsportphoto

 

Delegacija Fudbalskog saveza Srbije otputovaće 22. januara u Katar, gde će izabrati bazu u kojoj će reprezentacija biti smeštena za vreme trajanja Mundijala. Organizaciju je preuzela Svetska fudbalska federacija (FIFA), koja svakoj državi daje određeni termin tokom kojeg bi trebalo da izabere bazu.

- Svaki hotel koji je predviđen za smeštaj reprezentacija sadrži i trening-kamp kako da bismo imali gde da se pripremamo. Uslovi su vrhunski, svi hoteli su sa pet zvezdica i nalaze se u Dohi ili neposrednoj blizini Dohe. Dobićemo pet ili šest opcija, pa ćemo izabrati onu koja nam se najviše sviđa - rečeno je iz Saveza.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija